Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 липня 2009, 11:55 ДТП
Завантажений цеглою МАЗ заїхав до кав’ярні. Подробиці
Завантажений цеглою МАЗ заїхав до кав’ярні. Подробиці

Ніхто з відвідувачів закладу – а тут і автомийка, і гральний салон, і кав’ярня, - не постраждав. До лікарні потрапив тільки водій вантажівки. Стан його, за даними ДАІ, цілком задовільний, після карколомної пригоди у нього лише відкритий перелам ноги.

Сергій Лук’янчук, керівник управління ДАІ міста Харкова: «Першочергово встановлено, що рухаючись по узвозу Жилярді, у МАЗа відмовили гальма. Тим більше, що автомобіль був завантажений кірпічом, на якому ще й було встановлено кранову установку. Дуже важкий вантаж. Першочергово водій був трошки зажатий, але співробітники МНС звільнили його з кабіни автомобіля. Він був у свідомості. Дав такі першочергові пояснення, що якоби у нього відмовили гальма в автомобілі».

Власники зруйнованого закладу винним вважають шофера. Обурюються: таким машинам рух узвозом взагалі заборонений. Одночасно радіють, що крім водія, постраждалих немає.

Юрій Хачатурян, мешканець міста Харкова: «Это был вход в кабинет, центральный кабинет, там бухгалтерия, административное помещение. Наши люди чудом не пострадали. Потому что они находились в кабинете – два брата и один друг. И когда они увидели, что на них мчится автомобиль, они отскочили в край кабинета и чудом остались живы. Потому что ту часть, где они находились, завалило полностью и придавило к стене».

У ДАІ до водія-власника вантажівки чимало запитань. Зокрема, до технічного стану машини. Якщо версія про відмову гальм підтвердиться, правоохоронці притягнуть чоловіка до відповідальності, а господарі розважального закладу вимагатимуть відшкодування. Але спершу треба витягти застряглий МАЗ.

Вантажівку намагаються витягти, але власники закладу проти. Вони вважають - тоді будинок і далі руйнуватиметься. Пропонують розрізати розтрощений МАЗ і витягати його частинами.

Ганна Силаєва, В’ячеслав Душка, Харків, НТН