Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 липня 2009, 14:19 ДТП
Наслідки ДТП: 4 роки парубок напів-існує, а водій досі на волі
Наслідки ДТП: 4 роки парубок напів-існує, а водій досі на волі

Винуватець досі на волі – розслідування, так би мовити, триває. Хоча за цей час кримінальну справу закривали двічі. Батьки постраждалого переконані - міліцію підкупили. Олександр потребує постійного нагляду. Три роки тому, в селі Димері, що на Київщині, його травмувала машина. Хлопець чотири місяці пролежав у стані комі.

Батькам навіть пропонували вимкнути апарати життєзабезпечення. Та вони відмовилися.

Сашко таки прийшов до тями. Утім його стан дуже тяжкий. Лікарі з таким випадком стикнулися вперше.

Галина Герега, невролог Старосинявської центральної лікарні: «Отримав важку крайньоскелетну політравму, черепно-мозкову травму, забій головного мозку з крововиливом, субдоральну гематому з тетраплагією, з контрактурою верхніх кінцівок, з порушенням функцій тазових органів, повною мовною афазією».

Зі слів батька Олександра, винуватець ДТП досі на волі, а слідчі навмисно гальмують розслідування.

Григорій Козлик, батько постраждалого: «Два рази кримінальну справу закривали, третій раз скасували їхнє рішення прокуратура. І сьогодні справа знову порушена. Всі ті пояснення, які слідчі збирають, то все видумки. Вони пояснюють, що позаду їхав автомобіль. Вони наголошують тим, що його осліпили».

Не йме віри слідчим і знайома постраждалого. Анастасія все бачила на власні очі. Запевняє: крім «дев’ятки» автівок не було.

Анастасія, свідок ДТП: «Ми з ним ішли, і був його друг, ми йшли ззаду, а друг ішов попереду метрів 30 чи 40 від нас. І тут на цьому повороті його збила машина. - Яка швидкість була? - Дуже велика».

Рідних Олександра дивує й зникнення з лікарні його одягу. А саме - куртки зі світловідбивачами.

Лікарі кажуть - викинули її на смітник. Натомість, вбрання безхатченків зберігають. За словами міліціянтів, до фіналу ще далеко, адже справу почали розслідувати ледь не з самого початку.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВС України в Київській області: «Раніше були заключення експертів, і експертиза показала, що водій не зміг уникнути цього ДТП. Тепер знову проводиться повторна автотехнічна експертиза, повторно будуть викликатися свідки, повторно відтворюватися всі дані цієї пригоди».

Окрім того, за інформацією правоохоронців, господар «дев’ятки» тієї ночі був тверезий. Та батько постраждалого знайшов свідків, котрі бачили кермувальника напідпитку в місцевій кав’ярні. Кілька хвилин по тому сталася ДТП.

Минуло більше трьох років, і Григорій Іванович сумнівається, що винуватця покарають. Стверджує: все сталося, як казав батько водія.

Григорій Козлик, батько постраждалого: «Він наголосив тим, що дуже грошей має, гроші має. Він - і моєму синові нічого не буде, або рік условно дадуть. Він так зразу і пояснив».

Батьки ж Олександра намагаються самотужки поставити на ноги сина. Кажуть - він живий, і це вже добре.

Григорій Іванович змушений працювати нічним охоронцем, щоб удень допомагати дружині. Грошей бракує. Тож якщо ви бажаєте допомогли Олександрові Козлику, телефони батьків можете дізнатися в редакції «Свідка».

Олександр Дем’янчук, Олександр Данилов, Олександр Кругликов, НТН