Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 червня 2009, 10:15 ДТП
На Одещині очільник районного ДАІ на смерть збив дівчину. Подробиці
На Одещині очільник районного ДАІ на смерть збив дівчину. Подробиці

У Котовському медучилищі, де навчалась Ганна Цигенеску, - жалоба. Студенти прощаються з 17-річною дівчиною, яка закінчувала другий курс.

11 червня ввечері Ганя поверталася з прогулянки. Ступила на пішохідний перехід на зелене світло, і потрапила під «Жигулі».

Інна Дуніна, подруга загиблої: «Мені розказали, що її збила машина, коли вона переходила вулицю на зелене світло. Її збила машина. Сказали, що водій був у нетверезому стані і не замітив її».

Наступного дня постраждалій зробили операцію, але травми виявилися несумісними з життям. Не приходячи до тями, Ганна померла в шпиталі.

Сергій Шолопа, директор Котовського медичного училища: «Медичну допомогу надавали дуже досвідчені професіонали: заввідділенням травматології, інтенсивної терапії, очних хвороб, невропатологи, весь персонал СТИК. Це називається просто політравма – колосальне пошкодження. Мабуть, в результаті, дійсно, тому що авто збило».

Чи був водій напідпитку, з’ясовують. Місцеві експерти попередньо встановили - в крові таки були залишки алкоголю. Та найстрашніше те, що винуватець трагедії - місцевий керівник служби ДАІ.

Олександр Краснобаєв, заступник керівника Котовського міськвідділу міліції: «В дальнейшем было установлено, что в данном ДТП принял участие наш начальник Котовского ГАИ Бажура Андрей Гаврилович. В настоящий момент материалы по следствию переданы в прокуратуру. Ими возбуждено уголовное дело. Ведется следствие».

За словами правоохоронців, попередня причина аварії – нібито, погане освітлення дороги. Хоча на центральній вулиці Котовська, де сталося лихо, вистачає вуличних ліхтарів. Так це чи ні, з’ясують слідчі, а от подруги Гані й досі не вірять, що її вже нема.

Марина Олійник, подруга загиблої: «Хорошо с ней общались, хорошая девочка была. Тяжело очень потерять ее. И, вроде, недавно, где-то 5 дней назад общались в ней. И так тяжело, когда человека нет».

Тим часом винуватець ДТП «заднім числом» пішов у відпустку. Його не затримували. Попередньо відомо - свою вину визнає. Чи справедливе покарання отримає чиновник, покликаний протидіяти порушенням на дорогах, покаже суд.

З Одеської області - Оксана Піднебесна, Влад Величко, НТН