Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 червня 2009, 11:56 ДТП
На Чернігівщині директор школи збив на смерть двох 11-класників
На Чернігівщині директор школи збив на смерть двох 11-класників

У селі поминки. Горе постукалося одразу до двох місцевих родин – у страшному ДТП загинули єдині сини. Тієї ночі троє 11-класників на скутері поверталися з дискотеки з сусіднього села. Про те, що вони потрапили в халепу, першим дізнався 15-річний Юрко – двоюрідний брат одного з хлопців. Каже, Владислав подзвонив з мобільного і прохрипів, що їх збила машина.

Юрій, родич постраждалого: «Ми до машини побігли. Підбігли, а він лежить під лівим колесом коло машини. Ми його положили, підняли, бо у нього голова була внизу, а ноги вгорі. Всі були живі, дихали. Ігор кричав, а од Толі нічого я не чув, він тільки дихав. Наче вдихав, а не видихав. А Владік балакав, казав, що болить…»

На місце трагедії одразу прибули міліція та швидка. Постраждалих шпиталювали.

Олександр Крихтенко, слідчий Ічнянського РВ міліції: «В ході огляду місця події було встановлено, що автомобіль знаходився на правій стороні узбіччя по ходу руху. Більша частина автомобіля знаходилася в кюветі. Водій був відсутній. На відстані 8 метрів від задньої осі автомобіля було виявлено транспортний засіб «Вайпер», який був повністю зруйнований».

За словами правоохоронців, характер пошкоджень обох транспортних засобів свідчить, що «Жигулі» рухалися зустрічною смугою і на швидкості протаранили скутер. З документів у салоні легковика стало зрозуміло, що винуватець ДТП - директор школи з сусіднього села. 39-річний чоловік з місця пригоди втік, але вранці прийшов до райвідділку і зізнався у скоєному. На цей час двоє постраждалих хлопців вже померли в лікарні.

Олена, родичка загиблого: «Пока хоронили дітей, він робив свої діла. Він собирав документи, наймав адвоката. Він должен був хотя б прийти до них і попроситься. Може, помогти, що нада».

Люди кажуть, директор виявився метикуватим дядьком. Мовляв, за ніч, поки крився від правоохоронців, намагався знищити сліди алкоголю, яким його частували напередодні.

Микола, батько загиблого: «Воно ж їхало п’яне, як свиня. Я не представляю, як це. Це скатіна. Це не человєк… Я не представляю, чому він учив дітей, єслі він утік з місця преступлєнія. В перву очередь він же должен оказати помощь дітям. Хоть би скору визвав, а тоді тікать».

Батьки: «Ми дуже потеряні, не можемо потрапити на правильний шлях. Їздимо щодня. Але то туди, то туди. У даний момент ми у шоці. Поховали своїх діток і приїхали розраховуватися. Узнаємо, що він не п’яний був і шо він уже на свободі. Ну що нам діять?»

У міліції інформацію про звільнення підозрюваного з-під варти підтвердили. Кажуть, так вирішив місцевий суд. Мовляв, добряче постарався найнятий у Ніжині адвокат. У директора взяли кров на аналіз. Ні на робочому місці, ні вдома винуватця трагедії знімальна група «Свідка» не знайшла. Його ж колеги були малослівними.

Раїса Дегтяренко, директор Дорогинської ЗОШ: «Я Валерія Станіславовича знаю давно. Ми навчалися з ним у одному класі. Це звичайна людина. На рівні району він звичайний директор школи, не було ніяких особливих зауважень. Мабуть, самі обставини скерували його дії…»

Третій хлопець, який вижив у ДТП, надовго прикутий до ліжка - має численні ушкодження тазу та внутрішніх органів.

Юрій, родич постраждалого: «Я їздив до нього. Каже, я не могу нічого зробить. Лежить і плаче. Ігор їхав за рульом. Владік йому каже, ти бачиш машину? Вони звертають на обочину. Каже, дальше вже не могли звертать – гілляки їм били по лицю. Хоп, і тепер я тільки помню один удар.

Андрій Герко, Олександр Мироненко, НТН