Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 червня 2009, 10:17 ДТП
П`яний водій убив двох жінок і мало не скалічив немовля
П`яний водій убив двох жінок і мало не скалічив немовля

За інформацією працівників ДАІ, він виїхав спочатку на зустрічну смугу, де збив велосипедистку, а потім вилетів на тротуар, де йшла жінка і везла немовля у візку. Своєї вини чоловік не заперечує. Керівник ремонтної зони Костопільського АТП 50-річний Віталій повертався своєю ВАЗівкою додому. Несподівано його авто виїхало на зустрічну смугу. Там під колеса потрапила 49-річна велосипедистка Тетяна Білошицька. Жінка загинула на місці.

Після цього ВАЗ вилетів на тротуар, де буквально зніс 56-річну Галину Басюк, яка гуляла зі своїм однорічним онуком Денисом.

Загальмувала машина лише в огорожі одного з приватних будинків. На місце аварії одразу збіглося чимало людей.

Галина Дедух, мешканка м. Костополя: «Вчера я видела последствия аварии. Погибла женщина на велосипеде, была сбита. И женщина с ребенком, с коляской. Две женщины погибли, а ребенок остался жив. Этот участок, я считаю, он постоянно несет какую-то угрозу: тут ни знаков нету».

Микола Захарук, керівник відділу ДАІ Костопільського району: «Працівники ДАІ забрали водія, завезли в центральну лікарню для освідчення. Після освідчення було встановлено, що даний водій знаходиться у середньому ступені сп’яніння».

Того дня за кілька годин до аварії Віталія бачили його колеги. Те, що сталося, їх шокувало.

Андрій Кручок, роботодавець затриманого: «Він зранку під‘їхав, був зовсім тверезий, спілкувався із людьми, ходив. Об 11 годині він заходив у бухгалтерію і пив із дівчатами чай. Вийшов зовсім тверезий. Потім куди він поїхав, де був, ніхто нічого не може сказати. Я би, можливо, й сам не повірив, але, на жаль, бачу на власні очі цю трагедію».

Тепер водій в ізоляторі тимчасового тримання Костопільського райвідділку. Каже, що того дня таки трохи випив, сів за кермо свого авта, а що було далі - добре не пам’ятає.

Віталій, підозрюваний: «Я їхав додому. Ну, трошки, було пару грамів. - А що ж сталося? - Щось, не знаю, як тиск піднявся, мені погано стало і все. І машина пішла вліво. Я знаю, що я винуватий. Якщо можуть мені вибачить, хай вибачать, но... Але я не знаю, таке вибачить тяжко».

Однорічного Дениска вже виписали з лікарні. Медики кажуть: дитина вціліла дивом.

Ярослав Кулик, завідувач травматологічного відділу Костопільської ЦРЛ: «Хлопчика доставили в лікарню зовсім посторонній чоловік, який був очевидцем цієї аварії. Він побачив - дитина лежить на дорозі, дві жінки. Він каже: не жива, а інша сильно травмована. Ми, звичайно, госпіталізували дитину в наше відділення травматологічне для того, щоб обстежити і призначити певний курс лікування. Незабаром, за 15-20 хвилин, появились батьки дитини».

Одразу привезли до лікарні й бабцю Дениска, яка саме там працювала медсестрою. Утім врятувати їй життя колеги не змогли.

Через чотири години вона померла в реанімації. Притомна ж знай запитувала: де її онук і як він почувається?

Ярослав Кулик, завідувач травматологічного відділу Костопільської ЦРЛ: «Бабуся в досить тяжкому стані, в стані травматичного шоку, шок досить виражений, 2-3 ступінь, як мінімум. Звичайно, ті травми, які були в покійної, виявилися, на жаль, не сумісні із життям. Це і черепно-мозкова травма, це і травма грудної клітини, це і множинні й закриті і відкриті переломи нижніх кінцівок».

За фактом ДТП слідчі порушили кримінальну справу. Долю ж винуватця трагедії вирішить суд.

З Рівненської області Тетяна Корпусова, Дмитро Шамшин, НТН