Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 травня 2009, 08:54 ДТП
У місті Турці, що на Львівщині, автобус збив на смерть біля школи 3-класника
У місті Турці, що на Львівщині, автобус збив на смерть біля школи 3-класника

У 3-А жалоба. На парті, при якій сидів Володя, цукерки й квіти. Учителька математики ледь стримує сльози. Того дня вона поставила учневі 11 балів за контрольну роботу.

Тереза Яворська, учителька: «Він написав на 11 балів. Дуже велика була радість для нього. Я не знаю, чи він хотів батькові сповістити, і так біг. Не знаю, не знаю».

Батько чекав на Володю біля школи на протилежному боці дороги. Хлопчик побіг зеброю, яку ледь видно. Раптом звідкись з’явився автобус. Усе сталося миттєво.

Микола Крайняковець, батько загиблого: «Він біг до мене. І в той же час автобус, і лишалося півметра, щоб він встиг добігти. І автобус його збив. Йому би, може, нічого не було, якби автобус його просто вдарив. А він потім ще задніми колесами голову переїхав. І то всьо. Я бачив, як та кров із нього ллялася».

Віта, свідок ДТП: «Здається мені, що він не міг бачити автобуса. Він так над’їхав, що навіть ми не могли бачити з Наталею. Але не з такою шаленою швидкістю».

Водій «Пазика» – стажер, - розповідають в автотранспортному підприємстві, якому належить автобус. Проте чоловіка не можна назвати недосвідченим – йому 45 років. І раніше 8 років він кермував каретою швидкої допомоги. Та й автобус хоч і старенький, але справний. Зі слів водія – він просто не помітив на дорозі дитини.

Богдан Черепанин, заступник керівника АТП: «Він пояснює, що дитина, яка вибігла, там було 5-ро дітей, вони, видно, до половини полоси добігли і зупинилися з лівої сторони, так, як би, на проїжджій частині, а та одна дитина вискочила і побігла під автобус».

Проте батьки хлопчика переконані - в «допотопному» автобусі були несправні гальма.

Микола Крайняковець, батько загиблого: «Я не спеціаліст, але він навіть не намагався гальмувати, навіть не намагався».

Опріч того, рух на переході жвавий, а засобів попередження катма. Зебра давно стерлася, знаки «Увага, школа» закриває гілляччя дерев. Покласти поліціянтів-лежнів керівництво школи просить уже кілька років.

Світлана Бабич, заступник керівника Турківської загальноосвітньої школи №1: «Протягом останніх років ми зверталися і до міської ради, і до транспортного відділу, і до дорожньої інспекції. Тобто до людей, які відповідають безпосередньо за безпеку. Вийшов замкнений круг. Одні до інших відсилали, і на тому все».

Турківська влада навіть після трагедії на кинулася давати лад на пришкільній дорозі. А ось міліціянти заарештували автобус і порушили кримінальну справу за фактом недотримання правил дорожнього руху.

Денис Харчук, керівник відділу ГУ МВС України у Львівській області: «Відомо на даний час, що водій не був в стані алкогольного сп’яніння. Свідчення очевидців є досить різнобічними, зараз вони всі опитуються».

Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львівська обл., НТН