Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 квітня 2009, 09:51 ДТП
Чотирирічна дівчинка загинула під колесами співробітника ДАІ. Подробиці
Чотирирічна дівчинка загинула під колесами співробітника ДАІ. Подробиці

Трагедія сталася у селі Світлому, Добропільського району. Чотирирічна Віка, разом з іншими дітьми гралася на сусідському подвір’ї. Її будинок стоїть по той бік провулку. Наступні два кроки, які дитина зробила в напрямку дому, були останніми в її житті.

Співробітник Добропільської роти ДАІ, що був за кермом авта, запевняє – навіть не бачив дитини, аж раптом та вискочила на дорогу. А селом, говорить, їхав, бо віз колегу до родичів.

Валерій Турбаба, прокурор Добропільської міжрайонної прокуратури: «Ехали, как они говорят, где-то со скоростью 50- 40 километров. Девочка дорогу перебегала и попала под автомобиль. С показаний работника ГАИ, то есть водителя машины, девочка внезапно появилась на проезжей части и он не успел притормозить, хотя тормозной путь мы уже осматривали, был где то около 6 метров, где-то 5.8».

Батьки загиблої дівчинки у розпачі, але звинувачень у бік водія не висувають. Кажуть – ніяк не можуть зрозуміти, що сталося.

Анатолій, батько загиблої дівчинки «Я спал, дєд забіг, каже: «Толя, вставай, твою дочку вбили». Я вискочив, я побачив, що стоїть машина, ребенок мертвий, біля нього лежить мамка. Все».

Свідки трагедії в один голос твердять – водій не винен. Жахлива пригода, на їхню думку, – випадковість. Кущі, з яких вибігла дитина – менше, ніж за метр від дороги. Нахил, на який підіймався водій не дозволив йому навіть побачити, що сталося. Дідусь загиблої дівчинки жодної провини ДАЇвців не бачить. Каже – вони обидва були тверезі.

Дідусь загиблої «Не-не, нікого п’яних не было. Тут дело случая. Діти гуляли і вона побігла під машину».

Свідок: «Ну, просто я говорю, что наверх, кто водитель, когда подъем идет, ты низ не видишь. И тут как раз она выскакивает. Он ничего не успел, он даже не видел ее».

Провину в діях співробітника ДАІ шукатимуть експерти. Якщо знайдуть – окрім звільнення, винуватцеві загрожуватиме й чималий термін ув’язнення.

Олександр Соболь, Олександр Осадчий, Донецька область, НТН.