Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 квітня 2009, 09:00 ДТП
ДАІвці вполювали асфальтного катка. Той рухався зі швидкістю 5 км/год
ДАІвці вполювали асфальтного катка. Той рухався зі швидкістю 5 км/год

Водій бідкається: виписали до сплати 260 гривень. Правоохоронці від штрафу відхрещуються: мовляв, водія тільки попередили. Уже 35 років закатує в асфальт сумські дороги Григорій Єгорович. За цей час у поле зору інших дорожніх попечителів – ДАІвців – не потрапляв.

Максимальна швидкість цього катка – 5 кілометрів за годину. Звичайний перехожий легко його обганяє.

Протокол Григорій Єгорович отримав, коли їхав працювати на своєму залізному коні. Каток не спинився на пішохідному переході, й інспектори запідозрили у водієві дорожнього порушника.

Григорій Коваленко, водій катка: «Пішохід був на лівій стороні, ще аж на тій. Я їду, може, уже півметра проїхав, і пішохід став. І я проїхав дальше, і все. А сказали, що я не пропустив пішохода. З якою я швидкістю йшов? Кілометрів п’ять, мабуть, їхав, на всіх парах».

Водій розповідає, за те, що не пропустив пішохода, дістав 260 гривень штрафу. Халепу чолов’яги близько до серця взяв cумський міський голова.

Геннадій Минаєв, міський голова Сум: «Вместо того, чтобы штрафовать водителей, которые носятся со скоростью 170 км/час по городу Сумы, вы штрафуете каток, который не пропустил на пешеходном переходе людей. Как в анекдоте: а теперь рассказывай, как обганял, как подрезал».

Правоохоронці від штрафу відхрещуються. Запевняють: чоловіка лише попередили.

Олег Скрипка, керівник відділення ДАІ м. Сум: «Вроде бы, как бы, водитель катка не пропустил пешехода. Доказать вину водителя или прав ли инспектор - тяжело. Нету никаких свидетелей и видео-, фотодоказательств. Поэтому водителя катка предупредили. Штрафов ему не выписывали, его просто попередили».

Своєю чергою, ДАІвців попередив мер. Він порадив їм змінити підхід до наведення порядку на сумських дорогах. Інакше міська влада може закатати в асфальт давнішню мрію правоохоронців про відеокамери для аварійно-небезпечних перехресть.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Суми, НТН