Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 квітня 2009, 12:19 ДТП
На Сумщині за добу – дві жахливі автокатастрофи
На Сумщині за добу – дві жахливі автокатастрофи

У перший день канікул 10-річний Ігор катався з другом на велосипедах. Рідним селом Косівщиною хлопці ганяли без остраху. Наввипередки друзі помчали до дороги.

Олександр, водій: «Их два велосипедиста было. Один быстрее покрутил педали и уехал, а этот остался посреди дороги».

Ігор виїхав просто під колеса ВАЗ-івської «сімки». Малий велосипедист загинув майже миттєво. Водій авто своєї провини не визнає: запевняє - рухався не швидше як 70 кілометрів за годину. Натомість, він дорікає бабусі, що недогледіла онука.

Бабусі загиблого: «- Ви дітей куди пускаєте?! - Я Вам відразу скажу, ви краще не балакайте багато. Отут що, село? А ти не катався ніде на велосипеді?»

Василь Саржан, керівник прес-служби УДАІ УМВС України в Сумській області: «Хлопчик живе у селі з бабусею, мати його у Сумах живе. - А бабуля чим була зайнята, чому вона не дивилася за дитиною? - Напевно, домашніми справами була зайнята».

За півдоби - нова смерть на дорозі. Цього разу вже у самих Сумах. Нічним містом розсікала компанія молодих людей на «Лансері». Спортивне авто мчало вулицями, неначе на трасі.

Василь Саржан, керівник прес-служби УДАІ в Сумській області: «Це опреділить експертиза, но, думаю, не менше кілометрів 80-100. В місті швидкість - 60 км/год, згідно Правил дорожнього руху».

Водій не втримав «Лансера» на дорозі та врізався у бетонний стовп. Той упав просто на автівку. Кермувальник і двоє пасажирів дістали тяжкі травми. 28-річний парубок, що сидів на передньому сидінні, загинув. 2009-го це вже 18-а смерть на дорогах Сумщини.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Сумщина, НТН