Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 березня 2009, 11:31 ДТП
Маршрутник збив п’яного пасажира і залишив його помирати на зупинці
Маршрутник збив п’яного пасажира і залишив його помирати на зупинці

Вранці до міліції зателефонували мешканці Дніпропетровська і повідомили, що на зупинці «Восход» лежить труп невідомого чоловіка. Експерти з’ясували - загиблий помер напередодні, під колесами авта.

Оперативники одразу почали шукати свідків і таки знайшли. ДТП сталося на очах таксиста. За словами шофера, він бачив, як маршрутка збила чоловіка. Каже: водій відразу зупинився й навіть допомагав постраждалому.

Юрій Патлаха, старший слідчий МУ міліції м. Дніпропетровська: «Водитель маршрутного такси, осуществляющий посадку и высадку пассажиров, увидел молодого человека, который шёл в его направлении, хотел произвести посадку. Решил его не брать, пытался объехать, но не объехал, и совершил на него наезд».

Того дня підозрюваного маршрутника затримали. Стаж за кермом - 25 років. Він не виправдовується. Тільки каже, що не думав про погане, адже довірився пасажирові, який відрекомендувався рятувальником.

Микола, затриманий: «Высаживал девочек-пассажиров, а он вот там, где лужа, тормозил машины. Увидел маршрутку и направлялся ко мне. А я круто влево и уходить. Слышу: удар по кузову. Остановился, а сбоку сидел водолаз, на спасательной станции работает. Говорит: пошли, глянем. Попробовал - пульс есть, перевернули - храпит чи сопит. Говорит: очуняется, прийдёт в себя и уйдёт».

Постраждалий так і не очумався. Вранці його тіло знайшли дніпропетровці. Тепер винуватцеві світить щонайменше три роки в’язниці.

Юрій Сердюк, заступник керівника Жовтневого РВ міліції: «Водитель сознался в содеянном. Материал был передан в ГАИ ДГУ. Возбуждено уголовное дело».

За словами слідчих, винний у смерті чоловіка тільки водій. А пасажир-рятувальник, про якого він згадує, відповідатиме хіба що перед власним сумлінням.

Олександр Дем’янчук, Артур Терещенко, НТН