Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 березня 2009, 10:56 ДТП
Жахлива статистика: в Одесі за два місяці 77 разів наїхали на пішоходів
Жахлива статистика: в Одесі за два місяці 77 разів наїхали на пішоходів

Дорожня пригода сталася на регульованому перехресті швидкісної магістралі. За словами самовидців, жінка з собакою на поводку збиралася переходити дорогу. Чекала, доки на світлофорі загориться зелений. Та пес несподівано зірвався й потягнув за собою хазяйку. Просто на переході на неї наїхав автобус «Богдан».

Свідок: «Вот я живу в шестнадцатиэтажке. Не доходя бордюра тротуара, вчера ее сбила маршрутка. Ее сразу накрыли покрывалом, милиции много наехало».

Обставини трагедії з’ясовує слідство. Попередньо відомо, що провини водія маршрутки немає: той правил не порушив, але не встиг вчасно загальмувати. Тим часом, на непоступливих автомобілістів нарікають одесити.

Мешканка міста Одеси: «Не пропускают пешеходов, бывает и на переходах, где зебра, трудно переходить. Быстро привыкли ездить, нахально».

Мешканка міста Одеси: «Они так лихачат, здесь очень плохая дорога, очень. И я не слышала, но знаю, не первый раз. Вот на скоростной. Они там ужасно едут. И никто никогда не контролирует».

Смерть 83-річної бабусі – вже четверта від початку року в Одесі. Всього за два місяці тут 77 разів наїхали на пішоходів. Кожна друга пригода – з вини самих постраждалих. Бути обачними інспектори радять, насамперед, літнім людям.

Алла Марченко, старший інспектор відділу ДАІ міста Одеси: «В большинстве случаев критический возраст пешеходов, попавших в ДТП, это от 60 и выше возраст. То есть этим людям рекомендуем быть более внимательными, осторожными на дорогах как в вечернее время, так и днем. То есть ждать, не спешить, и только потом переходить дорогу».

Оксана Піднебесна, Влад Величко, Одеса, НТН