Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 березня 2009, 10:03 ДТП
Напад на таксиста закінчився гонитвою по селах!
Напад на таксиста закінчився гонитвою по селах!

Того вечора Віктор чергував на стоянці в центрі міста. Опівночі до його машини сіли троє парубків і попросили відвезти їх до села неподалік Самбора. Сказали, що розрахуються по приїзді. Таксист погодився.

Віктор Домарацький, постраждалий: «Кажуть, грошей не мають, залишать в залог мобільний, ми таке практикуємо, буває, що гроші дома, немає чим доїхати, ну і сіли, двоє ззаду сіли, один спереду».

Коли під‘їжджали до місця призначення, хлопці попросили зупинити машину. І напали на водія.

Віктор Домарацький: «Хтось ззаду схопив мене за шию, а ті двоє почали бити по голові, я не пам’ятаю, скільки то було, але я з того вирвався, вони мене наздогнали, я хотів сам дати опір, бачу тільки двоє біжить, але якось дьорнули, я впав і почали знову мене бити».

Третій юнак сів за кермо автівки. Його приятелі вирішили, що чоловік уже не пручатиметься й повернулися до легковика. Згодом він зник в напрямку міста Борислава. На щастя, у Віктора була рація. Він сповістив диспетчерку про напад.

Іван Волошин, заступник керівника МВ міліції м.Самбора: «В нашу чергову частину міськвідділу поступило повідомлення від диспетчера приватного підприємства таксі про те, що троє невідомих осіб в селі Ралівка, Самбірського району, викрали в їхнього водія автомашину, а водія викинули з автомашини. На місце події одразу ж була скерована слідчо-оперативна група, працівники ДАІ, тобто 2 екіпажі».

Шукати нападників узялися не тільки правоохоронці, а й Вікторові колеги-таксисти, що розставили на дорогах патрулі. Невдовзі вкрадену автівку помітили ДАІвці. Вона мчала їм назустріч. На вимогу зупинитися водій не відреагував.

Ігор Капустенський, інспектор з організації дорожнього руху: «Переслідування проводилось по населених пунктах, щоб не завдати шкоду комусь іншому в даній ситуації, ми хотіли вивести їх за межі населеного пункту, а там вже діяти по обставинах».

Гонитва тривала півгодини, зрештою, машина з‘їхала в кювет. Парубки кинулися тікати, та їх затримали.

Іван Волошин, заступник керівника МВ міліції м.Самбора: «Два неповнолітні. Одному тільки 15 років, другому 17 років, третьому 18 років виповнилось. Один з них, той, що має 17 років маючи навики керування автомобілем сів за кермо та їхав, це його десь його такий умисел покататись з ним по районі».

Свій учинок хлопці пояснюють тим, що були напідпитку й заманулося попоїздити. Про наслідки, кажуть, навіть не думали.

Затриманий: «Зібралися, випили бутилку лікеру. Після чого нам захотілось порозважатися, ми пішли по дорозі, побачили таксиста. Попросили його нас відвезти за межі міста, він нас повіз, ми його взяли, викинули з машини, трошки покопали і почали кататись».

Ну, й покаталися. Тепер хлопці підписали зобов‘язання про невиїзд. Їхню долю вирішуватиме суд. Вікторові ж невдовзі повернуть його машину.

Андрій Козлов, Ігор Кравчук, НТН.