Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 січня 2009, 09:10 ДТП
Взяв машину, щоб покататися і вбив людину!
Взяв машину, щоб покататися і вбив людину!

58-річна Євгенія не дійшла до своєї домівки якихось півсотні метрів. Перетинаючи проїжджу частину близько 19 години, була збита.

Про нерухому особу на узбіччі інспекторів повідомив водій таксі. Коли ДАЇвці дісталися до місця пригоди, ознак життя жінка не подавала. Тіло лежало в калюжі крові, а поруч з ним – чимало автомобільних уламків.

Олександр Мокієць, старший інспектор УДАІ м. Луцька: «Було зроблено роздруківку, на місці пригоди залишилися запчастини від бампера, скло. Було встановлено марку, попередньо, потім ми провели перевірку всіх цих марок, які зареєстровані на території області».

Та вийти на водія-вбивцю не вдалося. І це тоді, коли у базі даних схожих за ознаками автомобілів інспектори перевірили з півтисячі. Та одного разу, патрулюючи дороги, міліційний наряд побачив іномарку білого кольору з пошкодженим правим крилом.

Михайло Чуль, в.о. керівника УДАІ м. Луцька: «Був виявлений автомобіль, який рухався по вулиці Зв‘язківців і в нього була пошкоджена права сторона. Автомобіль цей був знятий з обліку – саме через це нам важко було його шукати. По базі він не був зареєстрований. Випадковість чи не випадковість? Будемо рахувати, що пильність інспектора, який перевірив цей автомобіль. Коли співставили залишки обломків, вони і співпали».

Нині «Фіат» перебуває на штрафмайданчику. А його керманич – в ізоляторі тимчасового утримання. Він не є власником авта, а всього-на-всього його паркувальником. Від‘їжджаючи у відрядження, справжній господар залишив Михайлові ключі від іномарки – щоб той відігнав на стоянку. Та 22-річний парубок чомусь вирішив проїхатися Луцьком.

Михайло, затриманий: «Ні, я нічого не буду говорити, не хочу пригадувати події – і так на душі погано. Не буду нічого говорити».

Те, що його непослух обернувся трагедією, Михайло дізнався тільки в міліції. Не на камеру лучанин присягає: навіть не думав, що жінка, котру «підчепив» боком автівки, помре на дорозі.

А не зупинився, бо злякався, - мовляв, має незначний водійський досвід. Тож навіть не знає, що в таких ситуаціях робити.

Тепер довідається. Відповідальність за таке правопорушення потрійна: за наїзд на пішохода, за зникнення з місця пригоди, за нехтування допомогою.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Луцьк, НТН.