Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 грудня 2008, 09:41 ДТП
Київські ДАІшники ледве зупинили викрадачів хлібовозу!
Київські ДАІшники ледве зупинили викрадачів хлібовозу!

Чергова серія Бондіани. У ній і справжні герої, і погані хлопці. Та ось події розгортаються на околицях Києва. А замість новенької моделі Астон-Мартін, ГАЗ-3309 – ще радянського зразка хлібовоз. Уранці на всі патрульні пости надійшло повідомлення – ця вантажівка зникла зі стоянки.

Анатолій Друбатун, заступник командира полку ДПС ДАІ м. Києва: «Цей автомобіль викрали з масиву Оболонь з хлібозаводу який там знаходиться, прямо з території зазначеного закладу».

Уже в обід вона виїхала з іншого боку міста – селища Биківні. За кермом сидів не господар хлібовозу, в кабіні – двоє невідомих молодиків. ДАЇвці, що чергували на Броварському шосе, автіку впізнали. Та на вимогу правоохоронців вона не зупинилася. Почалася гонитва.

Олег Щенявський, інспектор ДПС ДАІ м. Києва: «Ми попереджали пішоходів, ззаду їхали з включеними маячками, з сиреною і попереджали водія, щоб він зупинився. На це він не реагував, при обгонах нас питався зіштовхнути з дороги».

На великій швидкості вони промчали й біля школи. Діти розбіглися, жертв не було. Машину зупинила тільки масивна огорожа приватного будинку. Та й тут чолов‘яги не розгубилися. Розвернувшись, поїхали на авто ДАЇ.

Олег Щенявський, інспектор ДПС ДАІ м. Києва: «На цьому місці, коли вже зруби викинули, коли вже начали питатись витягнути, ну, я питався, він виштовхнув мене і тоді вже напарник вирішив зброю застосувати».

Перший постріл – попереджувальний – у гору. Троє інших – у колеса. Це врешті зупинило викрадачів. Коли їх витягли з кабіни вантажівки – молодики були в нетверезому стані. З правоохоронцям спілкуватися не хотіли.

Петро Сушениця, старший інспектор полку ДПС ДАІ м. Києва: «Він нічого не казав, тільки – визивайте мого адвоката, сказав, щоб визвали його адвоката».

Вочевидь правозахисник йому знадобиться – у 35-річного молодика вже судили за навмисне вбивство. Нині відчайдухи у слідчому ізоляторі. Подальшу їхню долю вирішить суд.

Олена Ткаченко, Микола Шинкар, НТН.