Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 грудня 2008, 08:45 ДТП
Міліціонер збив на смерть на зебрі 39-річного чоловіка
Міліціонер збив на смерть на зебрі 39-річного чоловіка

Якщо автомобіль винуватця ДТП міліціянти знайшли за півтори години після наїзду, то самого водія - аж через два дні. 39-річний Михайло Семещук, який працював ліфтером у дитячій обласній лікарні, ввечері з колегою повертався додому. Ішли зеброю на дозвільний сигнал світлофора.

Автомобілі зупинилися, і лише один знехтував правилами дорожнього руху і промчав на червоне світло.

Світлана Марко, старший інспектор УДАІ в Рівненській: «Невстановлений водій автомобілем «Міцубіші Лансер» наїхав на молодого чоловіка Михайла, який йшов по пішохідному переходу на дозволений сигнал світлофора. Михайло загинув на місці пригоди».

Від сильного удару чоловіка відкинуло на кілька метрів. Зі слів очевидців, водій спочатку трошки загальмував, а потім різко рушив з місця і зник. Пішохід зостався помирати просто серед дороги.

Світлана Марко, старший інспектор УДАІ в Рівненській області області: «Після скоєння ДТП водій зник, але його авто вдалося розшукати на вулиці Грушевського, 40 А. Зараз шукаємо водія. Машина поміщена на арешт-майданчик».

За два дні правоохоронці лихача спіймали. Ним виявився їхній колега.

Олександр Басюк, керівник слідчого відділу УМВС Рівненської області: «Встановлено, що за кермом «Міцубіші» сидів і скоїв цей злочин працівник карного розшуку, старший оперуповноважений Острозького міськвідділу».

На момент ДТП працівник міліції перебував у відпустці. Автомобілем «Міцубіші», власником якого є інший правоохоронець із Києва, їздив за дорученням. Утім винуватця ще не допитали, бо він перебуває на лікарняному.

Олександр Басюк, керівник слідчого відділу УМВС Рівненської області: «Водій пояснив, що він скоїв ДТП, але обставини подробно не дав. По поводу втікання з місця події, пояснив, що побачив, що Семещук смертельно травмований, і злякався».

Через переляк міліціонер залишив людину вмирати на дорозі, не викликавши швидку. Справу слідчі з УМВС передали на розслідування, як завжди у таких випадках, до прокуратури області. Остаточне ж покарання водію визначатиме суд.

З Рівненської області Тетяна Корпусова, Дмитро Шамшин, НТН