Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 грудня 2008, 11:02 ДТП
Жахливе та загадкове ДТП сталося на Волині
Жахливе та загадкове ДТП сталося на Волині

Фатальне зіткнення сталося вечірньої пори поблизу села Згорани. Водій вантажівки ЗІЛ повертався до Луцька і помітив на звивистій трасі нерухому людину. Зупинився, спрямувавши світло фар на постраждалого, і заходився надавати йому допомогу.

За хвилину-другу підіймати невідомого прибігло ще кілька осіб. Місцевих на дорозі зібралося більше десятка, до них приєдналися й школярі. Люди гуртом міркували, яким чином травмованого, від якого ще й добряче несло спиртним, швидше доправити у клініку.

Валерій, пасажир вантажівки: «Щойно витягли його з-під машини, привели до тями, а тут їде зі сторони Шацька в сторону Любомля МАЗ-лісовоз. І цей МАЗ на швидкості врізається в нашу машину і пішов туда - на обочину. З тої сторони стояло досить багато людей: хто встиг втекти, а хто не встиг. От така невесела картина».

Зупинила машину тільки сосна. Від удару лісовоза вона переламалася навпіл і впала на припаркований легковик. На щастя, в ньому нікого не було.

Тим часом інших постраждалих від незрозумілого «маневру» МАЗа вже складали обабіч дороги. Дві п’ятнадцятирічні дівчини загинули на місці, а немовля півторарічного віку – по дорозі до лікарні.

Матір же дитяти та ще четверо мешканців Згоран з травмами різного ступеня тяжкості доправили у реанімаційне відділення Любомльської ЦРЛ. Найменше постраждав винуватець ДТП - 48-річний п’яничка. У нього кілька зсадин, що навіть не потребують серйозного лікування.

Віктор Главічка, керівник сектору УДАІ в Волинській області: «Буде по даному факту ДТП проведено детальне службове розслідування, буде і обстежено навчальний заклад по факту ДТП. Як так сталося, що діти знаходилися обабіч дороги, в межах проїзної частини. По даному факту зараз порушено кримінальну справу».

Нині транспортні засоби проходять автотехнічну експертизу. Попередні висновки, обіцяють фахівці, будуть готові не раніше, ніж за десять днів. Проте вже відомо – за кермом обидвоє чоловіків перебували тверезими.

Віктор Главічка, керівник сектору УДАІ в Волинській області: «Автомобілі застраховані: як ЗІЛ, так і МАЗ. Водії тверезі були – провели експертизу. Ну, і водії мають достатній досвід роботи – водій ЗІЛа 61-го року народження має 24 роки професійного стажу водія. МАЗ також: житель Львова має досить великий стаж кермування. А тому причин пояснити не можуть, як так сталося».

Для людей у погонах трагедія в Згоранах - теж загадка. Те, що водії не вживали під час рейсу алкоголю і мали чималий досвід кермування – це одне. Інше - стан дороги, де трапилася аварія. Розмітка на ній майже нова, а асфальт - рівний і без пошкоджень.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Волинська область, НТН