Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 грудня 2008, 11:16 ДТП
У Рівному водій збив на пішохідному переході 19-річну дівчину
У Рівному водій збив на пішохідному переході 19-річну дівчину

Цього четверга 19-річна Ольга Горецька мала здавати останній екзамен у кооперативному коледжі, де закінчує своє навчання на менеджера. Втім зробити цього не зможе. Адже сьогодні лікарі називають її стан вкрай тяжким.

Дівчина, яку ввечері у Рівному збив автомобіль з київською реєстрацією «Audi Q7», до тями не приходить.

Віктор Пірог, лікар-ординатор Рівненської ЦРЛ: «Потерпіла поступила у вкрай важкому стані, важка черепно-мозкова травма, забій, закрита травма грудної клітини. Стан пацієнтки вкрай важкий, вона без свідомості».

Увечері, 2-го грудня, Оля поверталася до офісу, де паралельно з навчанням працює менеджером із туризму. Не дійшла туди кілька метрів. Свідки кажуть, що дівчинка саме йшла зеброю, коли її збив джип.

Катерина Крук, свідок ДТП: «Машина летела очень быстро. Смотрю - нету человека, который переходил. Смотрю - она крутиться над капотом, кроссовки послетали. Из машины никто не выходит. Они не звонили в скорую. Она шла по пешеходному переходу, маршрутчик остановился, а джип нет».

Ольга Степанець, роботодавець Ольги: «Коли приїхали ДАІ, то мужчини в світлій куртці вже не було, була зовсім інша людина, яка представилася водієм».

Ярослав Кирикович, свідок ДТП: «Водій, який вийшов в світлій куртці, п’яний був дуже, їхав дуже швидко - 70-80 км. А по чому ви бачили, що він п’яний? - Вийшов на автопілоті, почав щось кричати, матюкатися».

Алла Удовиченко, сестра постраждалої: «Деякий час з машини ніхто не виходив, там їх було троє, а потім залишилося двоє. Я з чиновником проживаю в одному місці, в Царському селі. З дверцят водія вийшов син Берташа».

Будь-яку причетність свого сина Мирослава до аварії екс-народний депутат України Василь Берташ заперечує. У телефонній розмові він підтвердив: його син дійсно був там, але після того, як ДТП сталося.

Мирослав проїжджав повз і вирішив допомогти. Домовлявся за шпиталювання дівчинки.

Не фігурує Мирослав Берташ і в рапорті працівників ДАІ. Згідно з їхніми даними, за кермом «Audi Q7» перебував Ігор Музика, який в поле зору інспекторів потрапляє не в перше.

Влітку він скоїв ДТП у Рівному. Тоді через порушення правил дорожнього руху його джип вилетів на металеву огороду, пролетів по ній кілька метрів і зупинився вже на тротуарі. І якщо тоді все минулося, цього разу без постраждалих не обійшлося.

Світлана Марко, старший інспектор сектору зв’язків з громадськістю УДАІ Рівненської області: «2 грудня у Рівному на вулиці Київській працівники ДАІ оформляли ДТП, де травмувалася молода дівчина. Водій автомобілем «Audi Q 7» здійснив наїзд на дівчину в районі пішохідного переходу».

Більше інформації про обставини скоєння ДТП правоохоронці не надають, як і про результати освідчення водія на предмет алкоголю в крові. Рідні ж Ольги і далі шукають усіх можливих свідків аварії.

Ніна Горецька, мати постраждалої: «Зупинилася жовта маршрутка, жовтий «Богдан». У тебе тоже є сім’я, допоможи нам, того що свідки можуть щось розказати. Можливо, люди, які були в маршрутці, бачили. Ми чекаємо вашої допомоги».

А ще мама Ольги розповіла, як сьогодні їй дзвонили невідомі і пропонували залагодити ситуацію. Жінка відмовилася вести будь-які перемови без адвоката.

А щодо правозахисника, то майже ніхто з місцевих світил юриспруденції не береться за цю справу.

З Рівненської області Тетяна Корпусова, Дмитро Шамшин, НТН