Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 грудня 2008, 10:59 ДТП
Неповнолітній син депутата роз’їжджав на «Лексусі» без прав. Докладно
Неповнолітній син депутата роз’їжджав на «Лексусі» без прав. Докладно

Цього разу небезпечної ситуації не сталося, але до «мажорів» в Одесі увага прикута не випадково. Цього року в січні син одеського можновладця став винуватцем ДТП, в результаті якого позбавив життя людину та розбив 11 автівок.

Щоб дітки високопосадовців на крутих іномарках не наробили біди, за їхнім кермуванням тепер наглядають пильніше.

На вулиці Пушкінській інспектори затримали сина одеського депутата на батьковому авті. Про те, що білий «Лексус» рухається з порушенням правил, у черговий патруль сповістив керівник відомства. За кермом сидів неповнолітній Михайло Печерський, який до всього ще й відмовився підписувати складений на нього протокол.

Діалог з затриманим: «Посвідчення водія де? – Немає, у меня есть само посвідчення, не маючи права керувати, оно у меня есть. – Вы можете здесь дописать, с какого числа оно действительно. Дозволено керувати з 9.08.2009 року. – То есть сейчас вы не имеете права керувати».

Поки правоохоронці шукали свідків, аби зафіксувати відмову порушника підписувати протокол, син депутата телефоном викликав на місце батька, одночасно й власника авта. Можновладець одразу взявся розбиратися з ДАІвцями, а про вину сина й чути не хотів.

Юрій Печерський, депутат Одеської обласної ради: «Значит, уважаемые друзья, никакого ДТП не было, ничего не было, просто мой сын, управляя автомобилем с правами, которые действительны с нового года, был остановлен работниками ГАИ, начальником ГАИ Одесской области за нарушение, которое он совершил неизвестно где».

Патрульні переконують: неповнолітньому водієві – не місце на дорозі. А за порушення правил і виїзд на зустрічну смугу його оштрафують на 425 гривень.

Віталій Лозянко, заст. командира загону ДПС ДАІ міста Одеси: «Автомобиль остановлен за нарушение правил дорожного движения на выезд на полосу встречного движения».

Чому неповнолітній сів за кермо автівки, встановлює міліція. ДАІ ж наполягає: водіям, яким не виповнилося 18 років, навіть якщо вони дивним чином отримали права, сідати за кермо категорично заборонено.

Оксана Піднебесна, Влад Величко, Одеса, НТН