Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 грудня 2008, 19:03 ДТП
Маршрутка збила чоловіка пішохідному переході
Маршрутка збила чоловіка пішохідному переході

Автобус «Богдан» на пішохідному переході збив чоловіка, який перебігав на інший бік, ще завидна. Випадково на місці пригоди опинився очевидець із відеокамерою.

До його об’єктива потрапив постраждалий, що вже лежав на асфальті, та водій з помічниками. Ті всіляко намагалися завадити зйомці. Травмований чоловік не прийшов до тями, навіть коли прибула швидка. Між тим, водій виправдовувався: сигналив, як міг.

Водій: «Получается, резко передо мной, я уже стал и сигналить. Не велся он, как говорится, ни на сигнал, ничего. И бежал, и смотрел в ту сторону».

На якій швидкості рухався бус, і чому не зміг пропустити пішохода на переході, - з’ясує слідство. Та дізнатися про обставини ДТП у постраждалого навряд чи скоро вдасться: він із тяжкими травмами й досі перебуває в реанімації нейрохірургії.

Про стан пацієнта лікарі не говорять, посилаючись на лікарську таємницю. А от в ДАІ переконані: наїзди на пішоходів дедалі частіше трапляються з вини водіїв.

Петро Шолудько, заступник керівника відділу ДАІ м. Одеси: «Хочу відзначити, що за минулий тиждень, за час, коли в нас діють нові штрафи, нова відповідальність за порушення ПДР, у місті Одеса було скоєно 7 ДТП, з яких 8 пішоходів отримали тілесні ушкодження. З них лише дві транспортні пригоди з вини пішоходів».

Про наявність пішохідного переходу на дорозі свідчать не лише розмітка, а й дорожні знаки. Тож водіям варто звертати на них більшу увагу, інакше за ненадання пішоходам переваги в русі їм загрожує штраф - від 255-ти до 340 гривень.

Оксана Піднебесна, Влад Величко, Одеса, НТН