Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 грудня 2008, 11:56 ДТП
Після запровадження нових штрафів на дорогах України стало спокійніше
Після запровадження нових штрафів на дорогах України стало спокійніше

Раніше за день оформляли до 30-ти тисяч протоколів. Нині втричі менше. А ось порушення не змінилися – перевищення швидкості, проїзд на червоне світло, недотримання правил обгону, стоянки й зупинки. Менше за кермом теж не п’ють – від 17-го листопада зареєстровано шість тисяч таких випадків. До того ж «домовитися» з інспектором ДАЇ тепер майже не можливо.

Сергій Коломієць, керівник Департаменту ДАІ МВС України: «Людина каже – я вкрав, а потім ще й вбив – такого немає ніде, я порушив, я дав хабар – це нормальна ситуація. Всі кажуть: от молодець, дав хабар працівнику ДАІ, да він не молодець, він злочинець, якщо дійсно працівник ДАІ займається здирництвом, вимагає і таке інше, він буде покараний і звільнений –це наша проблема».

За дисципліною ДАЇвців на українських дорогах наглядають спеціальні комісії. Вони зафіксували сім фактів отримання хабара.

Один з випадків корупції було зафіксовано у Вінницькій області прихованою камерою. Водій автівки ВАЗ перетнув подвійну суцільну смугу. Почав умовляти інспектора патрульної служби не складати протокол. Запропонував сорок гривень. Правоохоронець відмовився. Порушник додав ще 50 і справу владнали. Тепер не чистому на руку ДАЇвцеві загрожує звільнення. Проте покарали й горе-водія – штрафом на три сотні гривень. Не поталанило не тільки йому. Останнім часом затримали ще 118-тьох людей, які давали хабара. Їхні справи розслідує прокуратура. З корупцією боротимемося, запевняє головний ДАЇвець.

Сергій Коломієць, керівник Департаменту ДАІ МВС України: «В середньому в нас 11% притягнуто до відповідальності – це престижні іномарки, в цілому це відповідає їх складовій, скільки їх є в Україні».

Працівники ДАЇ - за соціальну справедливість. Тож великі надії покладають на фотофіксацію. Кожен п’ятий порушник – водій престижної іномарки. Пригоди за їхньої участі є на відео. А квитанції на сплату штрафів невдовзі надсилатимуть на домашні адреси. Заплатити доведеться, бо інакше не пройти техогляду.

Олена Ткаченко, Олександр Мироненко, НТН