Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 листопада 2008, 19:02 ДТП
В Одесі автівка збила на переході пенсіонерку з дитиною на руках
В Одесі автівка збила на переході пенсіонерку з дитиною на руках

Обох із небезпечними травмами доправили до лікарні. Як відомо, на зебрі, необладнаній світлофором, водії зобов’язані пропускати пішоходів. Та часто цього не роблять. Лихо сталося у вівторок надвечір, коли няня, забравши 3-річну дівчинку з дитсадка, прямувала з нею додому.

Щоб перейти дорогу, жінка взяла дитину на руки, та протилежного боку дороги не дісталася - потрапила під «Жигулі», що мчали на великій швидкості. І пенсіонерку, і дівчинку з тяжкими травмами забрали до реанімації.

Владимир Босенко, заввідділу реанімації Одеської обласної дитячої лікарні: «Девочка Анечка доставлена к нам вчера около 19:00 в машине скорой помощи после ДТП, в тяжелом состоянии. Отмечалось угнетение центральной нервной системы и закрытая травма брюшной полости. К счастью, состояние на сегодня ее средней тяжести, она рассказывает нам, как все произошло».

Мати дівчинки камери уникає: соромиться сліз. Та розповідає: більше потерпає за няню, бо її життя під загрозою, у жінки зламана ключиця та розтрощені кістки таза. До того ж, 69-річна постраждала - близька людина всієї родини.

За попередніми висновками ДАІ, винуватець ДТП був тверезим, і мав чималий водійський стаж.

Алла Марченко, старший інспектор ДАІ м. Одеси: «И мы учим детей переходить дорогу в установленном месте, на зеленый сигнал светофора. И вот, как видим, цифра есть та, что ребенок не нарушает, но ребенок получает травму. По вине взрослого человека, который управляет траспортным средством. То есть водитель должен помнить о том, что остановить автомобиль мгновенно нельзя, а при проездах перекрестков, пешеходных переходов надо быть предельно внимательным».

У дорожніх пригодах за участи дітей лише кожен третій випадок стається з їхньої вини. Від початку року тільки в Одесі в ДТП постраждало 148 малюків і підлітків, більшість із них – пішоходи.

Оксана Піднебесна, Влад Величко, Одеса, НТН