Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 лютого 2015, 22:12 Наркотики
У столиці прикрили нарколабораторію
У столиці прикрили нарколабораторію

Хіміка-самоука затримали правоохоронці Києва. 27-річний хлопець виготовляв і продавав амфетамін. Затриманий каже - і рецепт зілля, і компоненти знайшов та без всякого клопоту придбав в Інтернеті.

За дверима цього зовні непримітного столичного гаража кипіло справжнє виробництво. Майже півроку у своїй підпільній лабораторії чаклував 27-річний киянин. Виготовляв амфетамін. Хлопець уже тривалий час уживав дурман, тож аби заощадити, вирішив сам виготовляти зілля. Коли "процес пішов", надумав ще й приторговувати наркотиками. Хімік-самоук переконує - і інвентар, і складники придбав через інтернет без жодних дозволів і рецептів.

Затриманий:

- Все покупается элементарно: приходит на почту, на получателя, которого указываешь в заявке, и все. Все можно купить.

Клієнтів шукав у нічних клубах або через знайомих. Спробувати свій товар давав задарма. У подальшому заздалегідь домовлявся з покупцями про потрібну кількість порошку. Під час обшуку в автомобілі затриманого знайшли й цікаве посвідчення. Хлопець каже - теж придбав в інтернеті для почуття власної впевненості. Виявили заборонені речі і в хіміка вдома.

Дмитро Кириченко, співробітник ГУ МВС України в м. Києві:

- Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання останнього, окрім амфетаміну та канабісу, працівники міліції вилучили предмет, схожий на пістолет, та набої різного калібру.

Господар не приховує - зброя його.

Затриманий:

- Один травматический, один пневматический там пистолет. Я ими не пользовался. Лежали как подарочные, что ли.

Тепер 27-річний горе-підприємець під вартою. За хімічні експерименти із забороненими складниками може провести за ґратами і 10 років.