Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 листопада 2014, 22:07 Наркотики
У столиці викрито нарколабораторію
У столиці викрито нарколабораторію

Хотів заробити на життя, а дістав ув'язнення. У столиці затримали хіміка-самоучку, який варив наркотики. Особливості процесу чоловік дізнався в інтернеті. Уродженця Сумської області впіймали під час чергового виходу в люди з наміром продати свій товар. Мінілабораторію виявили у квартирі, яку винаймав злочинець.

Гроші й наркотики. 25 тисяч гривень і 300 грамів амфетаміну возив у своїй машині торговець. З таким багажем його і спіймали правоохоронці. В автомобілі знайшли ще й каністри, колби і хімічні речовини - усе для амфетаміноваріння.

Дмитро Кириченко, слідчий ГУ МВС України в м. Києві:

- Слідством встановлено, що даний громадянин виявився житель Сумської області, який протягом 4 місяців займався збутом психотропної речовини на території Києва та Київської області.

Чоловік готував наркотики в орендованих квартирах. Виходило до 50-ти грамів за півгодини. Усі інгредієнти купував через інтернет, там же хімік-самоучка дізнався й рецепт білого порошку.  

Затриманий:

- Сколько по времени занимал весь процес?

- Полчаса.

- А сколько выходит?

- Грам 40-30, тут три реакции.   

- Ты заканчивал профильный какой-то?

- Нет, нет!

- А где? В интернете?

- Да.

Під час обшуку оселі правоохоронці знайшли півкілограма амфетаміну. А це, підрахували слідчі - мінімум 200 тисяч гривень. 

Олександр Гомон, співробітник Шевченківського РУ міліції в м. Києві:

- Було вилучено півкілограма психотропної речовини амфітамін, а також знаряддя для виготовлення цього психотропу. Даний громадянин замовляв компоненти для виготовлення психотропу через інтеренет та отримував їх за підробленими документами. Сума вилученої речовини сягає близько 200 тисяч гривень.

Тепер у спритника не буде ні грошей, ні волі. За піврічне виготовлення амфетаміну 30-річного уродженця Сумської області можуть ув'язнити на 12 років.