Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 жовтня 2011, 13:20 Наркотики
Підліткам загрожує нове "модне віяння" - алкогольна дієта
Підліткам загрожує нове "модне віяння" - алкогольна дієта

Cеред молоді всього світу дедалі популярніші спиртні напої. Для одних - це стиль життя, для інших - алкогольна дієта.

Зазвичай, на випускному вечорі лише більше помітне те, що для хлопців і дівчат давно стало звичкою - алкоголізм. Від однієї до 6-ти банок пива на день, і стільки ж інших слабоалкогольних напоїв, щоб бути в гуморі та не відставати від однолітків - це середній показник для сучасних підлітків. До прикладу, в Росії діти вперше беруть чарку до рук ще в початковій школі.

Михайло, школяр:

- Я начал в 10 лет употреблять алкоголь. Друзья сказали, давай… Сначала не так. Потом большее количество, потом больше и больше.

До 15-ти років Мишко спився, і тепер лікується від залежності. Медики кажуть: таких як він - маси.

Юрій Вяльба, нарколог:

- Чуть ли не каждый месяц ко мне на прием приходят дети 13-14 летнего возраста, которые имеют зависимость от алкоголя, и эта тенденция идет к усугублению.

Заливають очі й підлітки за океаном. Щоправда, роблять це і в буквальному сенсі - впорскують горілку просто в зіниці. Через рогівку вона швидше проникає у кров. Українським же школярам і під чарку весело.

"Головне - закусувати, коли п'єш", - кажуть у народі. Та це не для тих, хто звичну їжу вважає отрутою, і вживає лише алкоголь - хворих на анорексію. Так звані дранорексички беруть калорії не з харчів, а зі спиртних напоїв. Та користі від того мало.

Вікторія Осборн, лікарка (США):

- Нині 16 відсотків дівчат, що страждають на анорексію, дедалі частіше стають дранорексичками. Вони, фактично, замінюють їжу алкоголем, повільно наближаючи себе до смерті.

За підрахунками Всесвітньої організації охорони здоров'я, якщо обсяг спожитого алкоголю на одну особу перевищує 8 літрів на рік, нація починає вимирати. Чи загрожує це людству - демонструє молоде покоління.