Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 вересня 2011, 14:33 Наркотики
На Волині правоохоронці влаштували гонитву за нетверезим водієм
На Волині правоохоронці влаштували гонитву за нетверезим водієм

Серед найпоширеніших причин ДТП в Україні одне з провідних місць посідає нетверезе кермування. Попри сувору відповідальність п'яних водіїв на дорозі не меншає. Лише на Волині 2011-го за таке порушення склали майже чотири з половиною тисячі протоколів.

Вони патрулювали аварійно-небезпечну ділянку дороги. На годиннику була сьома ранку, наряд нудьгував. Аж раптом з боку українсько-польського кордону на шаленій швидкості промчала машина. На вимогу інспекторів зупинитися водій не зважив, тож міліціянти починають переслідувати порушника: спершу трасою, далі - полем.

Після 10-ти хвилин "ловів", на лісовій дорозі з'являється їхній об'єкт. Він покинув транспорт у чагарниках, і намагається накивати п'ятами. Та горе - його ноги ніби ватяні, а мова не вельми розбірлива. Розбалакався п'яний як чіп лиходій лише за півтори години у відділку, коли інспектори відпоїли його кавою.

Василь, затриманий:

- То чому не зупинились?

- Бо штраф великий.

- За що?

- За перевищення.

- А чому у поле втікали автомобілем?

- Бо 800 гривень за перевищення - то завелика сума.

Чоловік зізнався: перш, ніж сісти за кермо, сам випив пляшку горілки. А тікав на швидкості 130 кілометрів за годину. Інспектори ж за голову хапаються: не дай Боже такої їзди на міських вулицях, без ДТП не минулося б.

Андрій Владимир, керівник сектору УДАІ у Волинській області:

- Всього з початку року працівниками ДАІ області зафіксовано більше 4500 порушень, пов'язаних з керуванням у нетверезому стані. Що стосується цієї ситуації, то наше бачення таке: ми направимо матеріали в суд. Також з нашої сторони буде відповідне клопотання про те, щоби цього водія позбавити права керування.

Два роки тому Василя так уже карали. Саме тому він змінив прізвище і зробив нові документи. Чи не фальшуватиме знову - міліціянти не певні, тож за водієм пильнуватимуть.