Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 травня 2011, 14:59 Наркотики
На Черкащині жінка "допомогла" наркозалежним синам, налагодивши наркобізнес
На Черкащині жінка "допомогла" наркозалежним синам, налагодивши наркобізнес

Що робити, коли обидва сини - наркомани? Мешканка одного з черкаськіх сіл спочатку намагалася лікувати дітей, та згодом вирішила підтримати їхню залежність, і налагодила справжній сімейний наркобізнес. Скуповувала дурман для синів, а іншим почала продавати.

Стара хата, город, тиха звичайна родина. Господиня хазяйновита, запевняють сусіди, двох синів виховала.

Василина Гаврилівна, сусідка:

- Нічого за цих людей не скажуть, ніхто нічого не знав, характеристику тільки хорошу можу дать.

Зразкова господиня - злочинниця, її сини - бувалі наркомани, невістка - постачальниця дурману. Таку правду у скромній родині викрив обшук оперативників. Він довів - п'ятеро людей налагодили справжній наркобізнес.

Андрій Петренчук, керівник управління УМВС України в Черкаській області:

- Було затримано злочинне угрупування у кількості п'яти чоловік, яке на протязі тривалого часу займалося збутом наркотичної речовини на території міста Черкас та Черкаської області.

Півтора кілограма макової соломки, літр ацитильованого опію та 12 тисяч гривень від продажу "ширки". Доказів викриті родичі не заперечували, розповіли про весь технологічний процес.

Затриманий:

- Я - коловся, мати - збувала. Ми… Я варив, жінка привозила.

- Що саме ви варили?

- "Ширку". Жінка привозила, шукала, то у циган, то ще у бабки якоїсь знайдуть там 200-300 грам маку, куплять. По-разному.

На "голці" 12 років, старший брат - 20-ть. Матір і дружину чоловік виправдовує. Численні лікування не зарадили. Судом рідних жінки стерпіти не змогли, тож вирішили допомогти інакше - забезпечувати дозами дурману. Виробництво налагодили швидко, а невдовзі почали і надлишками торгувати. Тепер за це всім відповідати. Проти затриманих родичів уже порушили кримінальні справи. За виготовлення і збут наркотиків їм загрожує від п'яти до десяти років ув'язнення. Із таким покаранням молодший із синів погоджується, але запевняє, його від залежності вже не вилікувати. Тож радить іншим згубного кайфу уникати.

Затриманий:

- Ні, це - горе, це - сльози, сльози мака. Хто попробує, той буде плакати ними все життя. Раз попробує - і буде плакати цими слізьми все життя. Ніколи не треба пробувати.