Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 квітня 2011, 13:54 Наркотики
За грати відправлені шестеро столичних наркоторговців
За грати відправлені шестеро столичних наркоторговців

Шістьох столичних спритників відправили за грати волинські правоохоронці. Злочинний гурт постачав в Україну наркотики. Судили їх не один місяць. І ось результат: ватажкові банди - 12 років в'язниці, його спільникам - по 5.

Амфетамін, кокаїн, ЛСД, екстазі. Таке розмаїття дурману завдяки спритності 35-річного киянина Дмитра свого часу кілограмами їхало в Україну.

Михайло Баранов, речник УСБУ у Волинській області:

- В потязі сполучення "Варшава-Киї"в було виявлено в чохлі спального матрацу півкілограмову партію кокаїну та затримано наркокур'єра. Вже буквально в квітні, знову на митному посту "Ягодин", було затримано ще одного кур'єра, який теж ввозив півкілограма кокаїну. За оцінками фахівців, вартість даних партій наркотиків на чорному ринку, понад 300 тисяч доларів.

Коли спільників заповзятливого ватажка почали "брати" працівники СБУ, сам він втік до Мюнхена. Та влітку торік німецька поліція передала молодика в руки волинських силовиків. Фактаж, який вдалося зібрати правоохоронцям, відображає лише частину епізодів із "доробку" злочинного гурту. Лиходії жили в своє задоволення: послуговувалися дорогими іномарками, відпочивали чи не на всіх континентах світу. Самі вживали наркотики та відкривали на підставних осіб банківські рахунки.

Юрій Гурін, керівник слідчого відділу УСБУ у Волинській області:

- Нами було встановлено два рахунки на підставних осіб. Казали, що треба для господарських цілей. Люди відкривали на свої паспорта - теж наркозалежні. І вони користувалися, щоби отримувати гроші від продажу наркотиків. Потім мені Петрик неофіційно пояснив, що хотів зробити якнайкраще, щоб не бути затриманим правоохоронцями, оскільки боялись, що можуть попастися на оперативних закупках. Отримати помічені гроші, а так через банк проводилися…

Два роки копіткої праці столичних та волинських управлінь СБУ: перельоти та переїзди, і в камерах - усі шестеро поплічників. Феміда до порушників закону невблаганною була двічі. Коли Любомльський районний суд виголосив їм вирок, а апеляційний потім залишив його без змін.

Михайло Баранов, речник УСБУ у Волинській області:

- Лідер цієї організованої злочинної групи - 35-річний мешканець Києва, Дмитро, отримав 12 років позбавлення волі. Його найближчий товариш-посібник - 10 років позбавлення волі. Наркокур'єри, які ввозили кокаїн - 11 та 10 років кожен. І посібники по 5 років відповідно.