Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 лютого 2011, 14:55 Наркотики
У Києві правоохоронці затримали наркомана-піротехніка
У Києві правоохоронці затримали наркомана-піротехніка

Не один вибух спричинив наркоман із Києва. Щоправда, сам він від того не постраждав. Просто під кайфом розважався: кидав вибухівку з балкону.

Цього киянина міліціянти зупинили, бо поводився дивно - стояв на порожній вулиці й щораз тривожно оглядався. За кілька секунд його поведінка отримала пояснення - у кишені ховав шприц із опієм. Подорож до квартири затриманого здивувала правохоронців: молодик облаштував там справжню міні-лабораторію. Зілля вистачало і для себе, і для продажу.

Владислав Дашко, керівник відділу Святошинського РУ міліції м. Києва:

- Семена він придбав через мережу Інтернет. Спеціально обладнав, поставив лампи для обігріву, вентилятор. Вирощував у горщиках коноплю. Після зібраного урожаю засіював семена повторно.

Коноплі посеред квартири - то не єдине, за що доведеться відповідати. Правоохоронці знайшли ще й арсенал зброї.

Юрій Гладик, керівник Святошинського РУ міліції м. Києва:

- Изъят обрез охотничьего ружья, три пистолета. Приспособление для стрельбы мелкокалиберными патронами, боеприпасы, а также - взрывчатые вещества, а также компоненты для изготовления.

Молодик пояснив, до зброї прикипів з дитинства. У його руках навіть ручка перетворювалась на пістолета. На новорічні салюти ніколи не витрачався. Вибухівку робив сам.

Затриманий:

- Бомбочки сам делал. От пневматических баллонов засыпал серу, фитиль вставлял.

- Зачем вы это делали?

- Просто страсть.

- Как вы их использовали?

- С балконов кидал.

Міліціянти вжахнулися, коли уявили, як молодик під кайфом кидає з балкону саморобні бомби. Диво, що від такого небезпечного хобі досі ніхто не постраждав. Тепер за любов до ботаніки та піротехніки доведеться відповідати. Слідчі ще перевіряють, чи не гендлярював затриманий винахідник своїми небезпечним іграшками.