Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 жовтня 2010, 09:10 Наркотики
У Львові тепер "сухий закон" в нічні години
У Львові тепер "сухий закон" в нічні години

Мешканець Запорізької області переїхав свого товариша трактором. Це сталося після того, як вони посварилися під час алкогольної вечірки. Спочатку один побив іншого, а потім ще й наїхав на друга, що лежав на землі. Щоб такого лиха було поменше, у Львові заборонили торгувати алкоголем - хоча б уночі. Але ж іноді так кортить заробити, що продають навіть дітям.

У Львові тепер - "сухий закон". Віднедавна у місті заборонено торгувати алкоголем після 22-ї вечора та до 10-ї ранку.

Правоохоронці новацію палко підтримують. Кажуть, вона цілком виправдана.

Михайло Курочка, заступник керівника ГУМВСУ у Львівській області:

- За результатами роботи 9-ти місяців, на території Львівської області спостерігається певний ріст злочинності, скоєний особами у стані алкогольного сп'яніння, таму такі заходи для нас є вимушені.

Щойно "сухий закон" почав діяти, правоохоронці влаштували нічний рейд аби перевірити, чи дотримуються торгівці заборони. Підлітка, який купував у крамниці пляшку пива, побачили опівночі. "Хмільний напій" дитині продали без жодних вагань. Згодом малий розповів: серед ночі його послав за пивом тато.

Хлопчик, якому продали пиво:

- Тато послав мене купити пива…

- Тато послав тебе? За пивом? Де ти живеш?

- На Варшавській.

- На Варшавській? А що робиш аж тут? Що, ніде більше не продавали, тільки тут?

- Так!

Те, що порушила заборону, - продавчиня спочатку жваво заперечує. Коли ж дізнається, що за нею стежили з відеокамерою - ніби язика проковтнула. Правоохоронці пояснюють - цього разу жінці доведеться сплатити штраф. Якщо ж і продовжить торгувати алкоголем уночі, - магазин можуть позбавити ліцензії. У міліції запевняють - порушників "сухого закону" каратимуть і надалі. А нічні рейди крамницями і кіосками проводитимуть регулярно.

Михайло Курочка, заступник керівника ГУМВСУ у Львівській області:

- В кожному райвідділі створено по три пошукові групи, або по три групи, які будуть відпрацьовувати заходи по виконанню рішення міськвиконкому по виявленню фактів, коли торгують горілкою після 22 години.