Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 липня 2010, 10:11 Наркотики
Львівські правоохоронці влаштували рейд по місцевим наркопритонам
Львівські правоохоронці влаштували рейд по місцевим наркопритонам

Рейд розпочинають увечері. Правоохоронці пояснюють: вдень завсідники кубел відсипаються після нічних походеньок. А ближче до ночі знову сходяться. Міліціянти планують обійти з десяток таких помешкань. Для цього розділилися на кілька мобільних груп й об'їжджають місто одночасно.

Станіслав Броневицький, в. о. керівника Львівського МУ міліції:

- Ці люди збираються на цих квартирах, розпивають спиртне, вживають наркотики. Приходять на дані квартири і злочинці, і люди, які розшукуються органами внутрішніх справ.

До рейду залучають співробітників "Беркуту". Адже часто і п'яниці лізуть з кулаками, а то й злочинці озброєні можуть ховатися.

Станіслав Броневицький, в. о. керівника Львівського МУ міліції:

- Ми виїжджаємо по наявній інформації, залучаємо туди працівників карного розшуку, дільничних інспекторів міліції, працівників міліції у справах дітей, "Беркут", наряди патрульно-постової служби міліції, і, безпосередньо, виїжджаємо на дану адресу.

Оперативники обійшли вже кілька квартир. В одній із них - донька-п'яничка "тероризує" рідню та сусідів. Постійні бешкети та гулянки довели людей до краю. Батько розбишаки каже, вже й за палицю брався, але не подіяло.

Батько п’янички:

- Позавчора я її файно відпуцькав тою палкою. Не знаю, як там спина.

У черговому наркокублі знаходять дворічну дитину. Дівчинка мешкає з мамою в брудному підвалі. Жінка навіть не має свідоцтва про народження доньки. Правоохоронці розповідають: матуся дитини сиділа за ґратами через наркотики. На свободі вживати дурман не кинула. Якщо так і далі триватиме, її позбавлять батьківських прав. Завершують рейд пізньої ночі. А вже наступного дня знову у мандри наркоманськими притонами. Стражі порядку говорять, кожне кубло на особливому обліку. Однак, визнають, що знають не про всі такі місця. Тому просять людей повідомляти про них.

Станіслав Броневицький, в. о. керівника Львівського МУ міліції:

- Якщо у вашому будинку, на вашій вулиці є відповідні притони, інформуйте дільничного інспектора міліції, телефонуйте у райвідділ міліції - і я гарантую вам, що міліція обов'язково на дані моменти зреагує.