Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 травня 2016, 00:18 Інше
Австралієць зафільмував битву косатки з акулою
Австралієць зафільмував битву косатки з акулою

Мисливець, який перетворився на... здобич! Австралієць Бруно Катаока зафільмував просто унікальні підводні кадри. Як касатка полює на акулу! В чому унікальність? І як все відбувалося?

Полювання, в якому мисливець перетворився на здобич. Акула вийшла проти китів-косаток та поплатилася! Вони самі її атакували. Ось чотири торпеди женуться за хижачкою. Зубата виривається вперед, утім вдалий маневр - і нахаба у щелепах.

Такі кадри австралієць Бруно Катаока зафільмував квадрокоптером. Це сталося неподалік берегів Кронуолла.

Бруно Катаока, австралієць:

- Ми й не очікували відзняти таке. Професіонали витрачають місяці, аби зняти таке. А ми просто опинились у правильний час і у правильному місці.

Такі рідкісні кадри здивували й морського біолога. Адже малі косатки, що на відео, зазвичай не полюють на інших хижаків.  

Жоржина Вуд, морський біолог:

- Зазвичай ми спостерігаємо в Сиднеї полювання горбатих китів. Особливо в зимовий період. Але вони більші, досягають довжини 14-15 метрів.

Чорна косатка, яку називають малим китом, досягає в середньому п'яти метрів у довжину. Зазвичай вони мешкають у тропічних морях. Вони м'ясоїдні, і харчуються здебільшого рибою та кальмарами. Тому їх рідко можна зустріти за полюванням на акул.