Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 квітня 2016, 00:06 Інше
Будинок у Запоріжжі загрожує впасти на голови мешканцям
Будинок у Запоріжжі загрожує впасти на голови мешканцям

У Запоріжжі багатоквартирний будинок буквально тріщить по швах! На голови мешканців постійно сиплеться штукатурка. Ті ж, хто живе на останньому поверсі, рятуються ще й від дощу. Так люди живуть вже три тижні. Численні скарги і комунальники, і чиновники міської ради залишають без уваги. Чому не квапляться з ремонтом аварійного будинку?

Нічне жахіття не уві сні, а справжнє, наяву, пережили мешканці цієї двокімнатної квартири. Анатолій прокинувся серед ночі від страшного гуркоту. Зі стелі просто на голову сипалася штукатурка, а весь будинок, немов монстр, ожив і почав рухатися. 

Анатолій, постраждалий:

- Ночью начало трескаться, начало падать все, отпадать, а наутро я пришел - уже вот так вот… Плинтуса поотходили, двери не открываются и не закрываются. На улице, со стороны балкона, вообще повыпадали кирпичи.

Будівлі вже 60 років. За весь цей час тут не було жодного капітального ремонту. Єдине, чим потішили комунальники - два роки тому вкрили дах новим шифером. Та так, що кожної зливи квартиру Анатолія заливає.

- И вот это все расходится, все это до сих пор падает, вот это заливает и падает - это так перекрывали нам новый шифер. Это единственные, что сделали… И то, вот перекрыли.

Тріщини в будинку - це наслідок аварії. Три тижні тому в підвалі луснула водопровідна труба. Вода затопила приміщення, розмила землю під фундаментом. І триповерхівка почала просідати й руйнуватися. Комунальники відкачали воду й заварили діру. І більше в аварійному будинку робітників ніхто не бачив. Тож мешканці латають тріщини самотужки: маленькі - шпаклівкою, великі - монтажною піною і ганчір'ям.

- Я у себя позатыкивал вот, а у мамы… Она туда ничего не всунет.

Мешканці 12 постраждалих квартир штурмують заявами ЖЕК, але там - жодної відповіді.

Сергій, постраждалий:

- Инициативная группа обращалась в ЖЕК, в наш "белый дом", носили заявление, что дом рушится. Реакции на сей момент нет.

- Вон они поставили свои маячки, а маячки все падают, и все рушится. Мы заделали пеной, чтобы хоть на голову не сыпало.

Будівля у тріщинах простояла не одне десятиліття - тож не все так страшно, запевняють комунальники знімальну групу Свідка. І додають - помешкання придатне для життя. У такому стані його взяли на баланс у попереднього, збанкрутілого власника.

Володимир Губка, представник комунального підприємства:

- Там нет такой необходимости отселять людей. Там были трещины еще те, которые были там во время приемки, грубо говоря. Они были заштукатурены раньше, но сейчас они чуть-чуть разошлись. Дом сейчас стоит под наблюдением, лаборатория проводит замеры.

Результатів спостереження комунальники очікують 28 квітня. Тоді ж обіцяють зустрітися з мешканцями будинку.

Володимир Губка, представник комунального підприємства:

- Будет заключение, что он там стабилизировался, все нормально. Тогда мы сможем его включить в титульный список на капремонт, произвести, если это уж будет необходимо, выделят деньги.

Тим часом мешканці будинку бояться, аби до того часу не сталося чергового нічного жахіття і їм не довелося поспіхом пакувати валізи і тікати в нікуди.