Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 квітня 2016, 00:00 Інше
Подружжя британців покинуло роботу заради мандрів
Подружжя британців покинуло роботу заради мандрів

Заробляти аж 70 тисяч доларів на рік, а потім - в один момент звільнитися з роботи, покинути все і податися жити скитальцями в наметах. На таке здатні лише справжні відчайдухи, як двоє наступних героїв з Великої Британії. Що змусило подружжя пустити життя шкереберть?

Прокидатися зранку й замість йти на роботу - розважатися, подорожуючи світом! І якщо заманеться - хоч і щодня - до іншої країни! Вже півроку саме так живуть двоє відчайдухів з британського Нортгемптоншира. Бортпровідник Шарлотта Бейлі і донедавна ріелтор Чарлі Вайт якоїсь миті знудилися винаймати житло, жити за графіком. Вони звільнилися з роботи й ризикнули кинути виклик долі!

Британці з рюкзаками за спинами й відеокамерою в руках вирушили в навколосвітню подорож. Мовляв, 20 днів відпустки на рік - це занадто мало, а світ - неосяжний, і цілого життя не вистачить, щоб дослідити його.

З Великої Британії, крізь півсвіту - на інший бік материка: Китай, Індія, Таїланд, Лаос, В'єтнам, Камбоджа. Парочка відчайдухів до дрібниць прорахувала маршрут, склала список країн, які планує відвідати.

Екстремали, звісно, живуть не у VIP-апартаментах, а зазвичай обирають хостели. Це найбюджетніший відпочинок. Запевняють, що навіть попри економію, вражень від подорожей незвіданними маршрутами - не менше.

Закохані ведуть туристичний блог, де діляться враженнями, фото й відеозвітами, порадами майбутнім мандрівникам. Пишуть про найпростіше - як зібрати всі необхідні речі, не заблукати в тому чи іншому місці, заощадити під час поїздки, підзаробити кошти. Так, британці не гребують можливістю додаткового заробітку - приміром, вчать китайських дітлахів англійської, влаштовуються барменами, роздають листівки. Тож усім молодим і відчайдушним радять не чекати слушної нагоди, не сідіти склавши руки, дивлячись фото чужих відпусток. Діяти варто просто тут і просто зараз.