Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 квітня 2016, 01:38 Інше
У США з молотка піде колекція суконь Мерилін Монро
У США з молотка піде колекція суконь Мерилін Монро

Найбільшу у світі приватну колекцію особистих речей Мерилін Монро продадуть із молотка в Лос-Анджелесі. Загальна вартість - щонайменше $ 3 млн. Йдеться про вбрання Монро з фільмів "В джазі тільки дівчата", "Автобусна зупинка" і "Немає такого бізнесу, як шоу-бізнес". А ще - постери, ювелірні прикраси тощо.

У цій сукні Мерилін Монро у 1959 році співала під рояль "Прощавай, Любове" у легендарному фільмі "У джазі тільки дівчата". Серце чоловіків завмирало, коли секс-символ Голівуда в чорно-прозорій коктейльній сукні розповідала про негаразди у своїх амурних історіях.

Тепер за цю сукню хочуть майже 400 тисяч доларів. А поруч продається не менш легендарне вбрання з комедії "Немає такого бізнесу, як шоу-бізнес". Тоді у США з'явився перший номер журналу "Плейбой" із портретом Монро на обкладинці. Втім, Європа була не готова до таких відвертих убрань. Тож для показу фільму на експорт крій сукні змінили.  Глибокий розріз зашили непрозорою тканиною, щоб зробити героїню скромнішою.

Цю колекцію збирав Девід Гейнсборо Робертс. У ній костюми, речі з особистого гардеробу, а також плакати, ювелірні вироби та навіть рецепти лікаря. Вважається, що це найбільша у світі колекція речей Монро в приватних руках. Коли власник купував ці сукні, і гадки не мав, що за кілька десятиліть вони так здорожчають!

Дженніфер Лорензі, представниця аукціонного будинку:

- Це особисті речі з її життя. Це дуже близький погляд на Мерилін Монро. Тут одяг, документи, деякі з найбільш знакових сценічних костюмів.

Торги відбудуться 19 листопада в Лос-Анджелесі. Цікаво, що 2011-го року лише одна сукня легендарної Мерилін з фільму "Сверблячка сьомого року" пішла з молотка за 5,5 мільйона доларів. Це поки рекордна сума для сценічних костюмів.