Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 квітня 2016, 01:18 Інше
Історія пса-детектива з Кривого Рогу
Історія пса-детектива з Кривого Рогу

Гострий нюх та чіткий зір. Жоден зі злодіїв від нього ще не втік. У Кривому Розі живе такий собі комісар Грей. На його рахунку затримання убивць, грабіжників і наркоділків. Останнє завдання, з яким упорався чотирилапий "опер" - пошук дитини.

Знайомтеся, це комісар Грей - німецька вівчарка. Вухатий непосида дуже любить м'ясо і... злочини. Під час пошуку бандитів його не зупиняють жодні перепони. Зникають навіть звичні тваринні рефлекси.

Олексій Труханов, інспектор-кінолог Криворізького відділу поліції:

- Когда он идёт по следу, дворовые собаки цепляются в ноги, кусают. Он идёт, рычит, но не отворачивается, идёт. Уже по пути назад он может показать им, кто в доме хозяин.

Греєві - 4 роки. І він вже досвідчений поліційний собака. Чотирилапий комісар затримував і вбивць, і зухвалих грабіжників. А днями пес допоміг розшукати дворічного хлопчика. Андрійко бавився біля власного будинку й загубився.

Надія, мама зниклого хлопчика:

- Я зашла в подъезд забрать велосипед. Вот здесь он игрался с котами. Вот, я буквально через две минуты вышла, его уже не было.

На допомогу розгубленим батькам прийшов Грей із кінологом.

- Курточка. Вчера целый день в ней был.

- Сидеть. Нюхай. След. След...

Малого знайшли за півкілометра від будинку. Причому хлопчик був абсолютно не наляканий. Ба більше - зрадів знайомству з великим Греєм.

Надія, мама зниклого хлопчика:

- Зашёл в чей-то частный дом, там были открытые ворота и там дети игрались. Он с детьми заигрался.

Олексій Труханов, інспектор-кінолог Криворізького відділу поліції:

- Ребёнок сидел на крыльце с  хозяевами двора. Собака побегает, обнюхивает ребёнка, а он говорит: ав-ав - и всё... И потом он ну минут 30, пока оформлялись все документы, бумаги, то получается - ребёнок от собаки не отходил.

Ось такий він - чотирилапий полісмен. Кінолог Олексій Труханов каже - волохатий "опер" Грей завжди готовий прийти на допомогу.