Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 березня 2016, 21:38 Інше
У Харкові юні шукачі пригод потрапили в підземну пастку
У Харкові юні шукачі пригод потрапили в підземну пастку

У Харкові троє підлітків шукали екстриму та потрапили в підземну пастку! Два хлопці та дівчина спустилися в колектор водогону у пошуках секретного бункеру. А коли вже поверталися нагору, сталася аварія! Прорвало трубу. Як підліткам вдалося врятуватися?

Владислав вагається - чи називати себе справжнім диґером. Але визнає: його ваблять підземелля. І спускається - не вперше. 

- Это залез на харьковводоснабжение, водоканал. Он идет по теплотрассе и выходит в бункер.

Оцим шляхом троє підлітків спутилися під землю. Їх цікавив секретний бункер, про який ходять легенди.

Владислав, харків'янин:

- Да, там жуткое место, морг заброшенный, сама атмосфера интересовала.

Двоє хлопців і дівчина мандрували підземними каналами, в яких прокладені труби з водою. Бункер знайшли, але там виявилося нецікаво. Тож вирішили повертатися, але шлях нагору відрізала аварія! Одну з труб прорвало.

Владислав, харків'янин:

- Там дырка не особо большая. Может быть, вот такая где-то. Там была доска, ее вырвало просто напором. И, понятное дело, начало бить струей.

- Сильный напор?

- Очень сильный, да. Как на заправке мойка. Фонтан бьет вверх и вбок. Тупо стена воды. Задыхаешься, ничего не видишь вообще. Стекловата поднялась, пыль. Дышать невозможно вообще было.

Потонути підлітки не могли, але й подолати перешкоду - теж. 

Павло Гладков, керівник районної служби водогонних мереж:

- Ну, это небольшая труба. Небольшой трубопровод. Как мы предполагаем, скорее всего, они зацепили данную трубу. В результате чего образовался свищ. И в результате чего они оказались отрезанными с одной стороны канала и не могли пройти.

Довелося повертатися й шукати інший шлях нагору. Знайшли шахту, бачили навіть небо, та стіна була гладенькою. Лише з двома виступами.

Владислав, харків'янин:

- Пошли обратно. Он сказал, что есть еще один выход - здесь. Мы посмотрели. Но я вылезти, допустим, не смог. Может быть, и смог бы. Но не решился.

Інший хлопець відважився - і таки виліз. Він і викликав рятувальників. 

- К хлопцу подойди ближе. Держись, аккуратно, держись. И возьми пояс, себя обвяжи. Как ты обычно пояс застегиваешь. Как получится, так и надевай. Осторожно, смотри. Хорошо застегивай.

Рятувальники пристебнули застряглих підлітків страхувальними тросами та спустили їм драбину. На поверхню ті піднялися цілі-здорові. 

Ігор Лупандін, помічник керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області:

- Медики их осмотрели, никакой медицинской помощи им не надо было оказывать. Но все-таки небольшое стрессовое состояние у них было.

- Так! Тепер же не тікайте. Щас будете нас виводить отсюда. 

Тепер головна турбота підлітків - аби батьки не дізналися про їхні пригоди, тому від камер ховаються. Тільки Владислав дорослих не боїться: він - найстарший із компанії. Йому вже 20. 

Владислав, харків'янин:

- Никому не советую туда спускаться. Довольно-таки опасно. И делать там нечего.

Водночас хлопець зізнається: все одно спускатимуться під землю. Бо цей випадок для нього - авантюрна пригода.