Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 лютого 2016, 00:33 Інше
Історія порятунку собаки в Запоріжжі
Історія порятунку собаки в Запоріжжі

Врятована... Шанель. У Запоріжжі дівчина підібрала на узбіччі дороги ледь живу собаку - стафордширського тер'єра. Тварина була вкрай виснажена і була радше схожа на скелет. Зараз собака, яку назвали Шанель, у клініці. І їй шукають нових господарів.

Знайомтеся! Це - стаффордширський тер'єр Шанель. Їй 2 роки. Вона мало не загинула на узбіччі дороги. Від смерті її врятувало диво - Шанель побачила перехожа.

Ганна Половкова, волонтерка:

- Она лежала в полностью истощенном состоянии, как скелет. Изначально девушка подумала, что это мертвое животное.

Вікторія Васіна, волонтерка:

- Собаке повезло, потому что у девушки не было денег на маршрутку и она шла пешком. Там место такое нелюдное. Вот она ее заметила. Собака уже была без сил. Она даже сразу не поняла, что это собака. Просто какой-то рыжий комочек, и на руках ее фактически дотащила до города.

Дівчина одразу принесла собаку в клініку. Коли волонтери побачили Шанель - вони вжахнулися. Тварина не могла стояти. Та що там! Собака не мала сил, щоб гавкати. Чому порідна Шанель опинилася на вулиці? Собака - слухняна та чиста, тож вочевидь у неї був господар. Можливо, її вигнали з дому, а можливо - з хазяїном сталася біда.

- Замечательная несчастная девочка. Покажи лапку! Молодец…

Зараз Шанель живе в лікарні. Їй потрібний постійний догляд - крапельниці та уколи. А ще тварину необхідно годувати щодві години. Поки собака голодувала, вона схудла до критичної межі - з 25 до 12 кілограмів!

Світлана Авраменко, лікар-ветеринар:

- Собака поступила в состоянии крайнего истощения. Она обезвожена. У нее травмы. Травмы получены в результате какого-то удара. Может быть, и автотравма.

Скільки триватиме лікування Шанель - поки невідомо. Тим часом волонтери вже шукають для собаки нову родину.