Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 лютого 2016, 00:00 Інше
Американська родина співіснує з велетенськими рептиліями
Американська родина співіснує з велетенськими рептиліями

Замість няні дітей доглядають триметрові пітони й ящури. Приголомшлива історія з Каліфорнії. Чому дорослий чоловік завів удома цілу колекцію екзотичних рептилій і залишає дітей віч-на-віч з гігантськими тваринами?

- Це Шелбі, їй одинадцять років. Найбільший у світі пітон. А це - кайманова ящірка, ось ці двоє - блакитноокі сцинки, улюбленці дітей. Знайомтеся: Дорман - родом з Африки.

В будинку Еріка ле Бланка, в Каліфорнії, гратися з ляльками, міні-залізницями, котенятами, песиками чи рибками в акваріумі не звикли. В оселі разом з трьома маленькими дітками й татом мешкають десятки найрізноманітніших рептилій - змій, пітонів, гігантських ящурів та ігуан.  

- Мені подобається бавитися з ними. Вони ніколи не скривдять. Головне - не боятися, вони відчувають страх.

Тато-екстремал каже: частина його зооколекції зростала разом із сином і донечками. А сам чоловік уперше завів удома змію 38 років тому. Відтоді з рептиліями не розлучається. Так само, як і його родина.

- Якось пітон вкусив мене за носа.

- Боляче було?

- Так.

- Невже?

Це жарти, а насправді жодного разу рептилії не скривдили дітей. Як, власне, і свого господаря. Ерік запевняє - безліч американських батьків беруть із собою маленьких синочків і донечок займатися серфінгом, гірськолижним спортом, залишають вдома зброю без нагляду - й наражають на смертельну небезпеку. Такі ж ось улюбленці - абсолютно  безпечні.

Ерік ле Бланк, колекціонер:

- Мене в дитинстві кусали собаки, змії, я падав з дерев. Ніхто не застрахований від цього. Втім, ми навчили наших рептилій не чіпати своїх. Вони розумні й слухняні.

Звісно, оселити вдома десятки гігантських плазунів - це не примха американського татка. Раніше вся ця колекція мешкала в його зоомагазині. Після страшної пожежі Еріку, який дивом врятував своїх вихованців, довелося перевезти вцілілих у вогні тварин додому.

- Багатьох ми й досі лікуємо від отруєння чадом.

Американець сподівається, що назбирає грошей і відновить бізнес. Вимушене сусідство дітей і рептилій припиниться, і плазуни знову переїдуть у комфортні вольєри зоокрамниці. Друзі й родичі допомагають чоловікові якнайшвидше втілити мрію в реальність.