Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 січня 2016, 22:27 Інше
У Мукачевому донька вивезла сліпу неньку на звалище
У Мукачевому донька вивезла сліпу неньку на звалище

Маму на смітник. Рідні діти викинули сліпу неньку на мороз помирати. Дика історія сталася у Мукачевому. Літню жінку на звалище привіз зять. Посадив серед мотлоху і пішов геть. Хто врятував стареньку? І чому матір п'ятьох дорослих дітей стала їм непотрібною?

День, що перевернув її життя, 63-річна Єва Кунак не може згадувати без сліз. Ввечері на неї вкотре накричала донька. А зранку разом зі своїм чоловіком, нічого не пояснюючи, посадовила матір на візка і повезли в кудись. Куди саме - пенсіонерка не бачила, бо нещодавно втратила зір. Раптом бідолашну жінку висадили на холоді, сказали: прощавай! - і зникли.

Єва Кунак, постраждала:

- Дочка каже: я не можу за тобою ухажувати. Можеш упасти, будуть казати, що я кинула тебе. Нашо то мені.

Рідна донька викинула матір на смітник! Цілу годину жінка просиділа на морозі, чекаючи, що по неї повернуться. Та врятували немічну містянку двірники. Відвели її в тепле приміщення, нагодували та напоїли гарячим чаєм. Коли ж збагнули, що бідолашній нікуди йти, викликали поліцію.

Ольга Шелельо, інспектор патрульної поліції Мукачева:

- Вона погано орієнтувалась у просторі, не бачила нас, не розуміла, яка її подальша доля. Просто просила її кудись влаштувати в лікарню.

Проте на цьому випробування для пані Єви не завершилися. Разом із правоохоронцем вона оббила пороги всіх соціальних установ міста. Від пацієнтки скрізь відмовлялися - то довідок не було, то керівництва. Так доїхали до будинку людей похилого віку, що при церкві. Лише там жінці дали прихисток, а вже потім перевели в лікарню.

Віра Панько, лікар Мукачівської районної лікарні:

- Стан хворої задовільний зараз. Може, їй щось можна зробити, щоб вона бачила краще. Це вже по фаху нам скаже спеціаліст. І після цього можна переводити у відділення для пристарілих.

Хоча жінці  63 роки, пенсії вона не отримує, бо не має необхідних документів. Папери нині поновлюють соціальні служби. Бо рідним дітям - а їх у жінки аж п'ятеро - немічна мати непотрібна. Навіть попри те, що жінка продала свою квартиру та роздала синам і донькам гроші.

Наталя, донька постраждалої:

- Мати не має тут нич. Це я хижу купила. Я 9 місяців її подержала. Я не можу до себе прийняти матір. У мене є брат і сестра - хай туди йде, не всю життя у мене. 

Єва Кунак, постраждала:

- Ви хочете додому повернутися, до дітей своїх? Чому?

- Хоч куда, но…

На жінку, яку власні діти вивезли та викинули на смітник, чекають у будинку людей похилого віку, що при монастирі в селі Павшиному. Від такої новини в пані Єви з'являється усмішка - вперше за кілька тижнів. І надія, що закінчилися її поневіряння.