Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 січня 2016, 22:29 Інше
Жуляни паралізовано через аварійну посадку Боїнга
Жуляни паралізовано через аварійну посадку Боїнга

Авіаколапс в аеропорту Київ. Вранці під час посадки літак Міжнародних авіаліній України винесло за смугу. На борту 737 Боїнгу було 134-ро пасажирів і 5 членів екіпажу. Усі летіли зі Львова до Києва. Ніхто не постраждав. А от аеропорт довелося закрити. Пасажири, що очікували вильоту, не стримували обурення, у тому числі і у соцмережах.

Марина вже півдня очікує на свій рейс. Розповідає: про інцидент на летовищі дізналася з інтернету.

Марина Гаркунова, пасажирка:

- Приземлялся самолет из Львова. Аварийная посадка. Он сошел с посадочной полосы. Вроде бы как сейчас разбираются, идет расследование. И поэтому как бы задержаны все рейсы в аэропорту Жуляны. Люди с 10 утра ждут.

Катерина Римар, пасажирка:

- Я проживаю на территории Германии. В городе Дорбонд. На данный момент хотела вернутся обратно. Но пока рейс задерживают. Было по расписанию на 18:50. Пока стоит 20:00.

Більшість пасажирів, які від ранку застрягли в аеропорту, злі та дуже втомлені від очікування.

- Жалко, конечно, деток и пожилых людей.

Спочатку обуреним пасажирам повідомили, що рейси затримуються через несприятливі погодні умови. Лише ближче до вечора представник аеропорту зізнався - справжня причина в аварійній посадці Боїнга 737-го.

Катерина Римар, пасажирка:

- Говорят, что его только убирают с полосы, чтоб не мешал остальным. А так - без понятия.

У прес-службі аеропорту Київ розповідають: Боїнг, що летів зі Львова до столиці, здійснюючи посадку, викотився за межі злітно-посадкової смуги.

Галина Бондаренко, речниця аеропорту Київ:

- Взлетно-посадочная полоса аэропорта Киев была готова к посадке самолета, коэффициент сцепления на тот момент составлял 5. Это показатель, при котором может садиться любое судно, которое принимает аэропорт. На месте происшествия работают работники Госавиаслужбы. Но, по оценкам наших диспетчеров и диспетчеров аэропорта Киев, у самолета была высокая скорость посадки и перелёт точки касания полосы. Но окончательные выводы сделает комиссия.

На борту літака було 134-еро пасажирів та 5 членів екіпажу. Ніхто з них не травмувався.