Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 грудня 2015, 23:54 Інше
В Охтирці чоловік вразив сусідів, підірвавши себе гранатою
В Охтирці чоловік вразив сусідів, підірвавши себе гранатою

У Охтирці на Сумщині боєць АТО приїхав додому у відпустку і підірвався на гранаті. Її він привіз із собою й усіх переконував, що вона навчальна. Чоловік хизувався бойовим трофеєм перед рідними, а сусідам казав: день, коли його проводжатимуть знову до війська - запам'ятають усі!

Потужний вибух пролунав приблизно об 11-й ранку.

- Таке, як газовий балон лопнув, стекла не затряслись, но грохот сильний був.

Із вікон мешканці двоповерхівки побачили, що на городі біля табуретки лежить чоловік в домашньому одязі із закривавленою головою.

- Одна рана десь отута, біля виска, і по самій голові таке мелке.

Юлія Зайцева, кореспондентка:

- Ось тут була воронка від вибуху, навколо розлетілися скалки від гранати та виднілися плями крові. Утім, зараз всі сліди трагедії, що тут відбулася, дбайливо приховує сніг.

Полісмени одразу з'ясували: в руках у чоловіка вибухнула граната. Утім, сталося це випадково чи зумисне  - поки не знають. Чекають на результати експертиз.

Юлія Табирця, співробітниця Охтирського відділу поліції:

- Є дві версії: або це є самогубство, або необережне поводження з боєприпасами. Рідні пояснили, шо тиждень назад він повернувся з зони АТО, весь цей час він зловживав спиртними напоями, гранату вони також цю бачили, але він запевняв їх, що вона навчальна і ніякої небезпеки собою не представляє.

Жодних записок чи пояснень 42-річний Андрій не залишив. За годину до трагедії розмірковував про демобілізацію. 

Вадим, сусід загиблого:

- Я буквально за час до того з ним балакав, все нормальний, адекватний чоловік був, одне шо він казав, шо не хотів він в цей отпуск їхати, казав, більш не приїду до самого дембеля, і всьо.

Проте, Андрій обіцяв вразити в день свого від'їзду до військової частини. На запитання, чим саме - лише таємничо усміхався.

Вадим, сусід загиблого:

- Він казав: в мене єсть железячка, кажу: яка железячка? Як буду уезжать, то узнаєте всі.

Після розлучення Андрій мешкав сам, тримав господарство. Тепер його 14-річний син ростиме без батька.