Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 грудня 2015, 23:21 Інше
Різдвяної ночі в Маріуполі мати викинула на смітник немовля
Різдвяної ночі в Маріуполі мати викинула на смітник немовля

Народила та кинула помирати. Цієї ночі в Маріуполі жінка, яку тяжко назвати матір'ю, залишила свого новонародженого сина на смітнику! Дитину врятувала перехожа. Лікарі вже називають її янголом-охоронцем для хлопчика.

У цього крихітного хлопчика поки немає імені. Перше, що він відчув, з'явившись на світ - це холод. Його рідна мати викинула на смітник помирати на морозі! Там серед ночі дитинку знайшла Юлія - продавчиня з супермаркету поряд. Жінка почула скавчання, а потім біля контейнера помітила маленький пакунок. Немовля треба було негайно зігріти, тож Юлія побігла додому по теплі речі.

Володимир, мешканець м. Маріуполя:

- Заведующая вышла в полвторого ночи, перед праздником, и услышала крик. Вызвала скорую. Его, ребенка, еще живого забрали медики.

Хлопчика захищав янгол-охоронець, кажуть медики. Дитинка могла померти будь-якої миті - якщо не від холоду, то від втрати крові.

Валентин Гуров, керівник Маріупільської міської лікарні №3:

- Ребенка доставили в состоянии тяжелого переохлаждения, с большой кровопотерей. Потому что из пупочной вены он потерял много крови. Предполагается, что без воспаления легких там не обойдется. 

У малюка - жодних відхилень. Має вагу два кілограми 800 грамів. Якби хлопчик народився в пологовому будинку, то його вважали б цілком здоровим - і буквально через кілька днів вже б поїхав додому. Утім, найближчі 2 місяці покинуте маля пробуде в лікарні. Потім дитину передадуть до центру опіки, де шукатимуть йому нових батьків. Тим часом поліція шукає жінку, яка викинула свого синочка.

Сергій Бичін, керівник підрозділу Маріупільського відділу поліції:

- Мариуполь полумиллионный город, в нем находятся много переселенцев. Необходимо установить всех рожениц, которые состояли на учете и могли родить ребенка примерно в это время.

Марія Василівна, мешканка м. Маріуполя:

- Щас ходят по домам, узнают, кто ходил беременный. Все девчата в ужасе. Ну, как это взять и выкинуть?

Проти матері, яка покинула дитину, розпочали кримінальне провадження - за залишення в небезпеці. Покарання за цей злочин - два роки в'язниці.