Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 грудня 2015, 20:22 Інше
На Закарпатті багатодітна мати намагалася позбутися дитини та загинула
На Закарпатті багатодітна мати намагалася позбутися дитини та загинула

Пологи у підвалі. На Закарпатті жінка, в якої вже було п'ятеро дітей, намагалася приховати від чоловіка вагітність. Вона потайки народила вдома, утім, закінчилося все трагічно - загинуло і немовля, і його мати. Чому доросла жінка намагалася позбутися дитини?

Оксана з чоловіком виховувала 5-х дітей. Двоє старших від першого шлюбу - вже дорослі, а троє менших жили з батьками. Чоловік, як і багато хто з закарпатців, працював на заробітках за кордоном. Дружина господарювала вдома. Нині додому повернувся і голова родини. Але жінка про свій делікатний стан йому нічого не сказала.

Ганна Кецко, сусідка:

- Я через хату живу - і не замічала, що вона була вагітна. Не, не бажана, але й я сама не знала.

Вагітність Оксана приховувала від усіх: не сповістила навіть рідних, не стала і на медичний облік. Майбутнє дитя у великій і небагатій родині було небажаним. Який план зародився у жінки, нікому не відомо. Та однієї ночі вона спустилася до підвалу і там народила 8-місячного хлопчика. Там же і сховала маля. Потім повернулась до хати і майже добу марно сама намагалася зупинити кровотечу. Коли жінці стало зовсім зле, чоловік викликав швидку.

Євген Соломін, кореспондент:

- До жінки, у якої була кровотеча, спочатку виїхала одна карета швидкої, проте стало зрозумілим, що їй потрібен реанімобіль. Тож тут за межами села ці автомобілі зустрілися, аби жінку перекласти з однієї машини в іншу. Вона повідомила, що стікає кровю, бо народила дитину. І втратила свідомість.

Медики просто в машині швидкої почали реанімаційні заходи, підключили породіллю до апарату штучної вентиляції легень та крапельниці. Проте пацієнтка померла, не приходячи до тями.

Оксана Якинь, лікар Іршавської станції екстреної медичної допомоги: 

- Фельдшерка подивилась на жінку. Поставила діагноз: маткова кровотеча, пологи передчасні на дому.

Лікарі передали поліції інформацію про народжену, але зниклу дитину. Правоохоронці три дні шукали немовля. Обійшли всі закутки. Залучали й собаку. Та коли знайшли, остовпіли. 

Юрій Огняник, керівник Іршавського відділу поліції:

- Не вдалося нам одразу розшукати дитину. За деякий час під купою картоплі був знайдений труп дитинки.

Чи народився бідолашний малюк мертвим, чи найрідніша людина сама заподіяла власній кровинці жорстоку смерть - з'ясовують експерти. Поліція відкрила кримінальне провадження. Однак його, найімовірніше, закриють. Адже відповідати за смерть маляти нікому. Тим часом згорьований батько лишився сам з трьома неповнолітніми дітьми.