Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 грудня 2015, 23:30 Інше
Дрогобицький прокурор наклав на себе руки, бо втратив посаду
Дрогобицький прокурор наклав на себе руки, бо втратив посаду

Він не пройшов за рейтингом у місцеву прокуратуру - і вкоротив собі віку! У Дрогобичі прокурор Павло Химчук наклав на себе руки. Він завдав собі - тільки уявіть - дев'ятьох ножових поранень у живіт і двох - у шию! А перед тим у Фейсбуці залишив передсмертну записку.

- Отут його робоче місце, отут він сидів, працював.

Павлові Химчуку було 36. Більше десяти років він працював прокурором.

- Молода людина, в нього жінка, в нього дитина, я приголомшена, вражена, так!

У п'ятницю він прийшов на роботу знервований і сказав колезі, що погано почувається і йде додому. А через кілька годин Павла не стало.

Оксана Дубіль, прокурор Дрогобицької прокуратури, колега загиблого:

- Він просто був такий вразливий до всього, всьо сприймав собі близько до серця. І в якійсь мірі замкнутий.

Для самогубства Павло обрав жахливий спосіб - зачинився у квартирі, коли дружини та сина не було вдома, і заколов себе ножем у живіт. Завдав собі 9 ударів! А щоб померти гарантовано - ще двічі вдарив себе в шию! Обставини смерті вражають навіть досвідчених полісменів.

Мирон Карапата, керівник Дрогобицького відділення поліції:

- То всім дивно, але такий є факт. Як і вилучене із нього в лікарні з рота мило. І также на місці події, то виглядає, що він закусив милом і так себе колов.

Перед тим, як піти з життя, Павло зателефонував дружині і сказав, що не може більше жити. Жінка прибігла додому і ще застала чоловіка живим. Викликала швидку, та врятувати його вже було неможливо.

Альберт, сусід:

- Жена его видела, она выходила в коридор, он лежал в коридоре и врач тримал ему руку здесь вот, зажимал ему вену.

Володимир Бігуняк, головний лікар Дрогобицької міської лікарні:

- Рани були надто важкі і по суті не сумісні з життям, найважчим то є, безумовно, в черевну порожнину проникаюче поранення з пошкодженям життєво важливих органів.

Мало того, Павло не дозволяв медикам себе рятувати.

Мирон Карапата, керівник Дрогобицького відділення поліції:

- Він ще був живий, і він сам, і лікарі запевняли нас, що він з ним там сопротівлявся і не давав, щоб вони надали медичну допомогу. Він сказав: я все рівно помру.

Перерізання собі живота - найболючіший спосіб піти з життя. Віддалено нагадує сеппуку або харакірі - ритуальне самогубство в Японії. Психологи пояснюють - скоїти таке із собою можна лише в надемоційному стані. В таких випадках біль може не відчуватися.

Лариса Дідковська, психолог:

- Чи є в психіці людини такі спеціальні стани особливого душевного хвилювання, коли навіть больові звиклі для неї відчуття мають інший вигляд і мають іншу чутливість, стан такий називається станом фізіологічного афекту або станом сильного душевного хвилювання.

Вражають і причини самогубства. Прокурор не пройшов переатестації. І йому запропонували декретну посаду, та це Павла не вдовольнило.

Лонгін Мігоцький, керівник Дрогобицької прокуратури:

- Він зайняв 24 місце. 23 місце було останнє прохідне. Він був перший, хто був за межею. Можливо, в емоційно-психологічній площині воно десь мало вплив.

Альберт, сусід загиблого:

- Ну переживал, потому что была у него эта, как называется, переквалификация, и не справился, и не здал. Он сильно обиделся. Может, он гордый такой был. Что не выдержал.

Павло залишив передсмертну записку в Фейсбуці. У ній йдеться про непрозорий розподіл посад. Загиблий фактично звинувачує керівництво Львівської прокуратури в доведенні його до самогубства. Саме ця версія є головною в розслідуванні. Тим часом містяни вражені смертю прокурора і шукають їй пояснення.

Тарас Кучма, Дрогобицький міський голова:

- Це був прокурор, який дбав про свою репутацію. І який не приймав участь ні в яких схемах. Це людина, яка була надзвичайно неамбітною, але мала честь.

Катерина, сусідка загиблого:

- Він дуже добрий був. Він з ніким не сварився, він з ніким нічого не мав. Він завжди - надійшов, привітався, старе, мале.

Чому Павло Химчук пішов з життя та хто винен - з'ясовує поліція та його колишні колеги з прокуратури.