Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 грудня 2015, 20:55 Інше
На Рівненщині селянка намагалася ворожити на цвинтарі
На Рівненщині селянка намагалася ворожити на цвинтарі

Повірила в потойбічні сили та вирішила просити допомоги в покійника. На Рівненщині жінка поклала до труни померлого родича фотографію свого чоловіка. Та вже через кілька днів після ритуалу селянка пішла відкопувати домовину, проте, зробити цього так і не змогла.

Ритуал із порятунку сімейного життя просто на цвинтарі влаштувала 28-річна мешканка в селі Смордви на Рівненщині. Ця відкопана могила - справа її рук.

- Людину поховали напередодні, за два дні до того, як це було викопано.

А це - сама Антоніна, що й намагалася врятувати містичним ритуалом свою родину. Останнім часом вони дуже сварилися з чоловіком. Під час похорону родича жінка поклала фотографію коханого під голову покійника. Тоня спокійно й аргументовано пояснює: сподівалася, що мертвий дід навчить її чоловіка бути спокійним.

Антоніна, мешканка с. Смордви:

- Клала фотографії, щоб дід його облагорозумив, він перестав мене бити, знущатися.

Про дивний ритуал жінка дізналася з телевізора. Й вже за добу вирішила зізнатися свекрусі та чоловіку, що накоїла. Вона чекала на слова підтримки, та почула, що після її дій коханий може померти завчасно. Мовляв, покійник не принесе щастя, а навпаки - забере душу чоловіка з собою в могилу.

Антоніна, мешканка с. Смордви:

- Злякалась, дізналася, до яких наслідків може призвести, я пішла її відкопувати.

Вночі, озброївшись лопатою, жінка таки почала відкопувати могилу діда. Але так до домовини не дорила. Серед хрестів та купи землі жінку затримали правоохоронці. Їх викликав її чоловік.

Сергій Волков, керівник Млинівського РВ поліції:

- Нами було внесені відомості за статтею "наруга над могилою", відповідальність - штраф або арешт до 6-ти місяців.

Жінка розуміє, що тепер їй доведеться відповідати перед законом. Але каже: це був її останній шанс врятувати сім'ю. В селі тим часом лише й розмов про вчинок Антоніни.

Микола Цимбалюк, мешканець с. Смордви:

- Дуже важка обстановка в сім'ї, вони розводяться, можливо, це спонукнуло на це, щоб це зробити.

Олександр Яковчук, Смордвинський сільський голова: 

- Хтось підказав, певно, до такого би сама не додумалась, така спокійна дівчина, ніхто не міг щось про них погане сказати, він з АТО був, цей Роман.

Місцевий панотець впевнений: жінка зв'язалася з нечистою силою, яка й надихнула її на цей моторошний ритуал.

Протоієрей Анатолій, настоятель храму:

- Піти серед ночі на кладовище і розкопувати могилу - це говорить про те, що із психікою щось, вада якась.

Врятувати сімейне життя вже не вдасться, каже чоловік Антоніни. З нею він спілкується лише через свого адвоката. Тепер хоче, аби його діти мешкали лише з ним.

- Чому вона це зробила? Вона гуляє, вона даже хлопців приводить серед ночі додому.

Тепер Роману доведеться звикнути не тільки до холостяцького побуту, а й жити з думкою про те, що його фотографія назавжди залишиться в домовині. Адже настоятелі храму ухвалили рішення: світлину не виймати.