Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 грудня 2015, 21:44 Інше
За допомогою перфораторів рятували кошенят у Харкові
За допомогою перфораторів рятували кошенят у Харкові

У Харкові перетворили на решето цілий під'їзд багатоповерхівки. Руйнували стіни, аби визволити з бетонної пастки кошенят, які застрягли у вентиляційній трубі. Волонтерська рятувальна служба з перфораторами буквально виколупувала пухнастиків зі стіни.

Жалібні крики котенят мешканці цього будинку почули два дні тому. Але спочатку не звернули на це увагу. Ударили на сполох, коли нявчання вже не стихало. Спробували виманити тваринок самостійно.

Валентина, мешканка будинку:

- Я думала, у меня глюки. В комнате плачет котенок. Я думала, мой внук мучает, не то что мучает - играется со своим котенком. Смотрю - все спокойно. Захожу в ванную - оно там в вытяжке плачет. Я туда залезла. И чем только я, чтоб спрыгнул - и колбаску клала. Ничего.

Люди зателефонували до надзвичайників, але там допомогти відмовилися! Тоді мешканці будинку знайшли волонтерську рятувальну службу. Вже за кілька хвилин біля під'їзду були хлопці з перфораторами в руках. Вони почали ламати стіни, щоб визволити котенят.

- Вот эта, по-моему, была самая первая. Мы тут даже и в канал сразу не попали.

Володимир Голубничий, волонтер-рятувальник:

- Мы очень боялись, что мы их ненароком заденем. Мы бегали с рулетками, отмеряли, высчитывали, где они могут быть. И в итоге все обошлось.

Із кожної квартири на горище будинку виходить окрема вентиляція. Відтак, у стіні аж дев'ять каналів. Крізь товщу бетону визначити, де саме котенята, було неможливо. Результат - 24 діри.

Володимир Силевич, волонтер-рятувальник:

- Сделали отверстие такое, чтобы телефон туда мог проникнуть. Вот. Включали фонарик со вспышкой, с фотоаппаратом. И туда засовывали. Фотографировали верх, фотографировали низ. Потом смотрели фотографии, что там получилось.

Після того, як усіх трьох пухнастиків витягли, хлопці почали заспокоювати переляканих котенят.

- Они заплаканные были. Вот честно. Но они свою задачу сделали на 100 процентов. Они кричали не останавливаясь. Постоянно мяукали. Если б они не мяукали - мы б их не нашли.

Волонтери кажуть, що до вентиляційних каналів тваринки потрапили з горища. Можливо, хтось у такий спосіб намагався позбутися малюків. Мешканці будинку неймовірно зраділи порятунку цих трьох красенів.

Людмила Соловйова, мешканка будинку:

- Сейчас это кажется - масштабы стихийного бедствия, да? Но во всяком случае - у меня давление упало с 220 до 150. Это результат того, что спасли животных.

Поки їх лікує від переляку своїм теплом та добротою пані Валентина. Саме вона тимчасово опікується врятованими пухнастиками.

- Ну, это девочка. И, по-моему, два мальчика. Уверены, что пристроим. Конечно.

Ганна Силаєва, кореспондентка:

- Операція визволення кошенят із пастки тривала 8 годин. І це тільки початок. Пухнастих сиріт нагодували й помили. І тепер шукатимуть їм нових господарів.