Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 грудня 2015, 20:48 Інше
На Одещині школяр впав з даху багатоповерхівки
На Одещині школяр впав з даху багатоповерхівки

Загадкова смерть школяра на Одещині. 14-річний хлопчик з благополучної родини впав з даху багатоповерхівки у Білгороді-Дністровському. Чому добра дитина, яка мала багато друзів, вирішила стрибнути - не розуміють ні близькі, ні товариші. Тож містом поповзли чутки: Іллю вбили.

О восьмій ранку Микола Васильович повертався з нічної зміни. Раптом почув глухий удар - наче щось упало з висоти. Підійшов ближче до будинку - на землі лежав хлопчик.

Микола, свідок:

- Выхожу, переходил трассу, чую "гуп" такой. И женщина говорит: Срочно скорую вызывайте. Я пошел, позвонил в скорую.

Та зарадити дитині лікарі вже не могли.

Людмила, свідок:

- Уже все. Мы когда подбежали, он уже все: губы синие, он весь синий. Там уже без вариантов.

У мертвому підлітку сусіди одразу впізнали 14-річного Іллю. Він разом з батьками мешкав у цій багатоповерхівці. Вранці, як завжди, збирався до школи. Вийшов з квартири, але пішов не донизу, а вгору - на дах. Щоб потрапити сюди, ключа не потрібно. Навіть сьогодні, після страшної трагедії, двері не замкнені.

Марія Тарасова, кореспондентка:

- Ілля впав з даху будинку, в якому мешкав з батьками на 5 поверсі. Місцеві кажуть: потрапити на дах - не проблема. Двері тут зачиняються на звичайний шпінгалет.

Хлопчик навчався в дев'ятому класі, мав багато друзів. Спокійна, ввічлива, домашня дитина. Малював, грав у комп'ютерні ігри та полюбляв аніме. Що штовхнуло підлітка на фатальний крок - рідні і приятелі не можуть збагнути.

Віталий, знайомий загиблого хлопчика:

- Вроде все хорошо было. Я не знаю даже, из-за чего он мог это все сделать. Нормально у него все было, нормально! Вдруг! Я не знаю даже.

Знайти пояснення цьому загадковому самогубству не може ніхто, тому поповзли чутки - Іллю хтось убив.

Микита, знайомий загиблого хлопчика:

- У нас в школе слухи идут о том, что его столкнули. Все сочувствуют. У нас в лицее был траур. Люди были очень грустные. Очень жаль парня.

З'явилася ще одна версія: Ілля з приятелем готувався до подвійного самогубства!

Віталий, знайомий загиблого хлопчика:

- Сказали, что было два Ильи. Один прыгнул, а второй стоял на крыше и плакал.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом убивства. Проте кажуть: на даху хлопець був сам, і найімовірніше йдеться про суїцид.

Наталя Заремба, помічник керівника Білгород-Дністровського відділу поліції:

- На теле мальчика изначально никаких телесных повреждений, кроме тех, которые он получил при падении от удара об землю, никаких нет. При мальчике была обнаружена в его личных вещах записка: Царствие Небесное. То есть, кто его знает, может быть, он каким-то образом и готовился к этому суициду.

Про те, що Ілля, можливо, готувався до останнього стрибка, свідчить і запис на його сторінці в соціальній мережі. За місяць до смерті він розмістив там фото із написом: Я не боюся висоти, я боюся з неї впасти.