Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 грудня 2015, 23:40 Інше
У Бердичеві засуджений крадій повернув жінці загублені гроші
У Бердичеві засуджений крадій повернув жінці загублені гроші

Продала квартиру, а гроші, 38 тисяч доларів, й документи - забула у маршрутці. Ось така неприємна історія сталася з мешканкою Бердичева. Втім, вже наступного дня невідомий чоловік повернув розгубленій жінці все до копійки. Хто ж ця добросовісна людина?

Наталя щойно продала квартиру в Бердичеві. Із вторгованими тридцятьма вісьомома тисячами доларів поїхала... в маршрутці. На своїй зупинці вийшла з транспорту й пішла додому. І лише там зрозуміла, що забула сумку з грошима. Від розпачу жінка мало не втратила розум. Але наступного дня пережила ще більший шок.

Наталія, мешканка Бердичева:

- Мне позвонил мужчина и спросил, не теряла ли я сумку. Это оказался очень такой  высокий молодой человек. Он представился Александром. Он мне отдал сумку, там все было в целости и сохранности.

За повернення грошей хлопець навіть не взяв винагороду. Але і це не всі здивування. Шляхетним принцем виявився… колишній засуджений. 31-річний Олександр кілька років тому пограбував ювелірну крамницю. Відбувши у в'язниці кілька років, нині перебуває у виправному центрі. На вихідні його відпускають додому. Того дня він маршруткою їхав до рідних.

Олександр Дудник, засуджений:

- Біля центрального Універмагу сів в маршрутку. Бачу - на задньому сидінні лежить сумка. Нікого не було. Ну я автоматично взяв під куртку. Нікому не показував. Розгубився зпочатку. Я відкрив цю сумку, побачив документи, гроші. Дуже багато. А наступного дня я вирішив повернути ці гроші.

Крадій, що повертає гроші. Керівництво виправної установи зізнається, що здивоване вчинком підопічного. Такого у своїй практиці ще не бачили.

Арменак Чобанян, керівник Бердичівського виправного центру №108:

- За 20 років моєї служби це перший такий випадок.

Тим часом Олександр каже, що про повернення грошей не шкодує.

Олександр Дудник, засуджений:

- Я уявляю, що з мене буде сміятися вся Україна. Скажуть: лох там, дурак і тому подібне. Треба просто поставити себе на місце цієї людини. І залишатися людиною.

Герой цієї історії переконує, що не очікує на якийсь попуск або перегляд власної справи. В установі чоловік має відбути ще понад два роки. Олександр просто впевнений - так має вчинити кожна людина, адже чужі гроші щастя не приносять.