Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 листопада 2015, 22:17 Інше
На Черкащині пенсіонерка повісилася, побачивши рахунок за комуналку
На Черкащині пенсіонерка повісилася, побачивши рахунок за комуналку

Дожилися. На Черкащині пенсіонерка вкоротила собі віку, отримавши платіжку за комунальні послуги. 80-річна самотня бабуся повісилась у своїй хаті. Стареньку налякала сума - півтори тисячі гривень. Хоча це був не борг, а перерахунок платежів за комуналку.

Ось у цій скромній хатинці і жила вісімдесятирічна Марія Кирилівна. В гості до самотньої старенької навідувалися хіба що сусіди. Вони й запідозрили недобре, коли з п'ятниці до неділі в оселі пенсіонерки горіло світло.  

Тетяна Дмитрівна, сусідка:

- Вона економила і газ, і свєт, каже - пішли побачим, двері закриті, все закрите, гукаєм чоловіків, кажу: пішли, будем дивитись, що це таке, то ми, канєшно, двері открили по її розрішенню, коли я переступила один поріг, другий поріг, отако глянула - а вона висить на дверях.

Новина про самогубство старенької шокувала селян. Що жінка могла вкоротити собі віку, тут ніхто й подумати не міг. Вона, хоч і була самотня, на своє життя ніколи не скаржилась.

Марія Антонівна, сусідка:

- Вона така жизнєрадосна була, вона у політиці дуже розбиралась, не дурна баба була, розумна жінка, це видно така минута найшла, що це дойшло до серця, та і все.

Збурила місцевих жителів і причина такої трагедії. Як виявилося, повіситися жінка вирішила після того, як отримала платіжку.

Віра Степанівна, сусідка:

- На тій квитанції було пять тисяч шось платить, нада було б, щоб вона когось спитала, бо ж ця субсидія, і оці квитанції, може, вони неправильно понапєчатували, я не знаю, і там вона побачила і подумала, мабуть, що це їй пять тисяч каждий місяць платить.

Насправді у платіжці була сума більш ніж у півтори тисячі гривень, та це не борг, а перерахунок після отримання субсидії, тобто грошей були винні пенсіонерці, а не вона комусь. Прокоментувати ситуацію із заплутаними квитанціями відповідна служба навідріз відмовилась. 

- Я не компетентна особа у цьому питані, я не можу вам рекомендувати, звертайтесь в Черкасигаз.

- Ви ж начальник.

- Я начальник дільниці.

- А хто платіжки надсилає?

- Там все написано.

Тим часом по селищу ходить ще одна чутка. Мовляв, Марія Кирилівна залишила передсмертну записку, в якій звинувачує у своїй смерті керівництво країни. Щоправда, підтвердити цю інформацію нам ніхто так і не наважився.  

Олександр Короленко, Лисянський селищний голова:

- Про те, що була знайдена якась записка, поки що не відомо, слідство про це не розголошує. Буде проводитись інформаційна кампанія, щоб в подальшому таких випадків не було, люди пожилі, старенькі, вони не розуміють, що там написано, буде, можливо, через засоби масової інформації це проведено.

Поки чиновники обіцяють провести серйозну роз'яснювальну роботу зі старенькими, селяни з острахом очікують наступних платіжок.