Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 жовтня 2015, 23:31 Інше
Чернівці лишилися без води через прорив водогону
Чернівці лишилися без води через прорив водогону

Справа - труба! Чернівці майже на тиждень залишилися фактично без води! Її подають лише по кілька годин вранці та ввечері. Але з таким низьким тиском, що до мешканців горішніх поверхів вона просто не доходить. А от причина тотального зневоднення - стара труба, яка луснула.

- Ну вот, воды нету, не течет. С самого утра нету воды.

Ні їсти приготувати, ні попрати. В Надії Наумчевої - тільки й думок, як тиждень без води пережити з двома маленькими дітьми. 

Надія Наумчева, мешканка Чернівців:

- Конечно, тяжело, двое детей, и постирать, и кушать приготовить, и помыть одного и второго. Конечно, тяжело.

Комунальники перекрили вентиля всьому місту аж на 6 днів. Все - через аварію. У селі Білій тріснула стара труба водогону.

Олександра Агеєва, журналістка:

- Саме цю трубу, яка подавала воду в місто Чернівці, прорвало. Аварія сталась через зношеність труби: вона подає воду вже впродовж 30 років. Наразі тут працюють працівники водоканалу - вони усувають несправності.

Та перед тим, як братися за ремонт - комунальники довго шукали, де саме прорвало трубу. Бо води з діри натекло чимало.

- Зараз будемо викачувати воду цим насосом. З труби.

У тому, що трубу прорвало - нічого дивного. Бо комунікаціям вже понад 30 років. Чиновники довго обіцяли її замінити, але три роки тому проект заморозили. Тепер, вочевидь, доведеться розморожувати. Але вже в екстреному порядку.

Сергій Дзедзик, керівник КП Водоканал:

- Вирізали вікно і будемо відкачувати в сторону Прута воду для того, щоб тут створити умови для нормальної роботи. Знайдемо живу трубу з одного боку, з іншого боку, і ту ділянку  вже повністю поміняємо.

Потрібного діаметра трубу вже знайшли: її везуть з Івано-Франківської області. А поки чернівчанам доведеться звикати жити без води.